Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grabar-Kitarović:

'Neću brinuti o svom rejtingu, nego o rejtingu naše Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u utorak navečer je s predizbornog skupa na zagrebačkom Cvjetnom trgu poručila građanima da će zajedno s njima mijenjati Hrvatsku iz zemlje apatije i zemlje iz koje se odlazi, u zemlju u koju se vraća, u zemlju optimizma, domoljublja, europskih vrijednosti, poduzetništva, u prosperitetnu, razvijenu i jaku Hrvatsku.

Kolinda Grabar Kitarović rekla je da dolazi s Grobnika te da je sa svojom predizbornom kampanjom krenula u prvim minutama utorka upravo zbog toga da pokaže da se od skromnih korijena, od maloga, može napraviti puno. Poručila je da neće više dopustiti da u Hrvatskoj vlada tuga i sivilo.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

"Hrvatska može, mora i zaslužuje bolje. Imamo sve preduvjete za to", poručila je. "Unatoč ovoj nesposobnoj, bezidejnoj i bešćutnoj Vladi, ljudi rade, žele raditi, imaju programe i moramo im omogućiti da ostvare svoje projekte. Za to nam ne treba nitko sa strane, stranci nisu pametniji od nas. Pamet, znanje, iskustvo i snaga je ovdje u Hrvatskoj i idemo je ostvariti", poručila je.

FOTO Incident na predizbornom skupu: Vikala 'lopovi, lopovi' pa je okupljeni napali

Rekla je da je teško i kad u Zagrebu vidi oko sebe čemer. "Ne možemo to više dopustiti. Zagreb mora biti jedna od najljepših i najprosperitetnijih europskih prijestolnica, mora biti grad koji brine o svojim građanima, da ne moraju hodati oko kanti za smeće", rekla je. Dodala je da moramo brinuti i o tvrtkama te spasiti Imunološki zavod koji ova vlada pokušava uništiti.

Kritizirajući aktualnog predsjednika i protukandidata Ivu Josipovića, poručila je da neće tolerirati nikoga tko ne radi i tko kaže da se ne može, da nema dovoljno ovlasti. "Ako netko misli da nema ovlasti, zašto onda ima obraza tražiti novih pet godina, nakon pet godina nečinjenja i nikakvih rezultata", istaknula je Grabar-Kitarović.

"Ja neću šutjeti, nego ću raditi. Neću brinuti o svom rejtingu, nego o rejtingu naše Hrvatske", istaknula je. Rekla je da "predsjednik u odlasku" nije ništa činio i da je pazio da ne "poremeti odnose, da ga njegova Kukuriku koalicija i predsjednik Vlade Milanović ponovno kandidiraju za predsjednika". Zbog toga je sukrivac za ovo stanje u kojem se danas nalazi Hrvatska, u kojoj pada BDP, velika je nezaposlenost, pogotovo mladih, mirovine su male, radnici ne primaju plaće, branitelji su izgubili dostojanstvo jer im se ne iskazuje poštovanje koje zaslužuju, oni samo žele da ih se sasluša, a ova Vlada, rekla je, nema niti toliko obraza da to učini.

"Onaj tko ima hrabrosti, onaj tko ima odlučnosti, taj može, želi, hoće i tvrdim vam - ja sam ta. Ja ću biti vaša predsjednica", poručila je Grabar-Kitarović.

Rekla je da je novinari pitaju koja je prva država koju će posjetiti kao predsjednica Hrvatske i da ju je to pitanje zateklo. "Jer...Hrvatska mi je prva i jedina na pameti u ovome trenutku, da riješimo ovu krizu i da zemlju povedemo u bolju budućnost", poručila je Grabar-Kitarović.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene