Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjereni u premoć

Svi su se oni proglasili pobjednicima izbora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo sve političke opcije zadovoljne su izbornim rezultatima. HDZ i HNS bez susprezanja proglašavaju se pobjednicima. SDP je zadovoljan, no predsjednik stranke, premijer Zoran Milanović upozorava na ružne stvari koje su se događale u kampanji.

Sinoć je predsjednik SDP-a Zoran Milanović s najbližim suradnicima bez komentara pratio rezultate, a danas je zadovoljno izašao pred novinare. 'Mi možemo biti, uvjetno rečeno zadovoljni, ali onim što se događalo i maskama koje su pale time nisam zadovoljan i s tim teretom ostajemo, netko će ovo staklo morati počistiti, a da se pritom ne poreže. To će dopast nas, moju vladu moju stranku kao što u Hrvatskoj čistimo nered koji je ostao', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crobarometar Pala potpora Vladi, SDP-u i HDZ-u, raste pesimizam Slika nije dostupna Trebaju otići 'zbog svega' Karamarko 'društvu na vlasti' preporučio turnir u malom nogometu!

Predsjednik HDZ-a, pak, bez obzira na rezultate u Splitu i Vukovaru tvrdi kako je upravo njegova stranka pobjednik lokalnih izbora. 'Dobili smo neke gradove koje nikad nismo imali, neke smo izgubili, ali generalno gledajući mi smo pobjednici ovih izbora', rekao je Tomislav Karamarko.

Pobjednicima izbora proglasili su se i HNS-ovci. Osvojili su više gradonačelnika, više župana i više načelnika. 'HNS je neupitno pokazao svoju snagu i potencijal daljeg rasta na poziciji treće stranke u državi i ostvario je najbolji rezultat ikada', rekla je Vesna Pusić.

>> Rezultati po gradovima!

Pobjednikom se smatra i IDS. Ivan Jakovčić žali zbog prljave kampanje, a u njegovom slučaju, kaže ona je stizala iz redova SDP-a i Damira Kajina koji je bio odabir Zorana Milanovića.' 'Učinio je sve, ukrao nam je Kajina, svašta je učinio, ali to je njegovo pravo 'ja'. Mislim da to ne valja', rekao je Jakovčić i ustvrdio kako koaliciju na nacionalnoj razini, unatoč nekomunikaciji s partnerima, ne smatra ugroženom.

Razloge za slavlje našli su i HDSSB-ovci iako su u gradu Osijeku izgubili i odlaze u oporbu. ' U gradskom vijeću ćemo biti konstruktivna oporba i raditi za dobrobit građana Osijeka i grada u cjelini', rekao je Vladimir Šišljagić.

A svima je, bili oni pobjednici izbora ili ne, čestitao predsjednik Republike Ivo Josipović. 'Pred njima je odgovorna dužnost jer u harmoniji d državnom vlasti građanima trebaju osigurati kvalitetan život zadaća im je velika i odgovorna i ja im želim puno uspjeha', poručio je predsjednik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene