Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebaju otići 'zbog svega'

Karamarko 'društvu na vlasti' preporučio turnir u malom nogometu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u Pazinu da trenutna vlast treba otići 'naprosto zbog svega'. 'Društvu na vlasti' je preporučio da se nađu na malonogometnom turniru subotom, jer bi to bilo bolje nego da se četvrtkom sastaju u Banskim dvorima.

HDZ se oporavio i spreman je preuzeti vlast, poručio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Pazinu na središnjem predizbornom skupu koalicije na čelu s HDZ-om, gdje je predstavio koalicijske kandidate za istarskog župana te gradonačelnike i načelnike u toj županiji.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024. HDZ i DP dogovorili parlamentarnu većinu i strukturu buduće Vlade Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

"HDZ se oporavio, na čuđenje mnogih, i spreman je preuzeti vlast jer ova aktualna, osim prepotencije i neosjetljivosti na probleme građana, nije ništa prezentirala", istaknuo je Karamarko.

>> Karamarko: Svi trendovi su jako loši i mislim da ova agonija ne bi smjela dugo trajati

Naglasio je kako je pred hrvatskim građanima novi HDZ iz kojeg su istjerani kriminal i korupcija, a vraćeno poštenje i domoljublje, te u kojem ničiji osobni interesi nisu važniji od interesa stranke i Hrvatske. Ustvrdio je da aktualnu vlast treba mijenjati "naprosto zbog svega", jer "nema niti jednog razloga zbog kojeg bi trebala ostati".

"Ovome društvu koje je na vlasti bolje je da se subotom nađe na nekom malonogometnom turniru nego da se četvrtkom sastaje u Banskim dvorima, jer tamo nikome ne čini dobro", poručio je Karamarko.

Naglasio je kako Hrvatska neće biti uređena kako si vladajući zamišljaju, već po mjeri onih koji su za nju ginuli. "HDZ je istjerao kriminal, sada tražimo da ga i oni istjeruju iz svojih redova", istaknuo je Karamarko.

U izjavi novinarima nakon skupa rekao je kako očekuje korektnu i poštenu predizbornu kampanju koja bi se trebala odvijati "u nekim civiliziranim gabaritima".

Osvrnuvši se na sporni plakat HDZ-ove koalicije u Sisku Karamarko je ponovio kako je plakat imao dobru poruku, ali da nije bio zadovoljan estetikom plakata koji je mogao biti duhovitiji, originalniji i prihvatljiviji.

"U toj borbi s plakatima može se pogriješiti, ali ne i prelaziti granice. Treba priznati grešku i pravodobno reagirati. Mi smo demokršćani, nudimo opciju desnog centra, pripadamo Europskoj zajednici pučkih stranaka i želimo se kao takvi promovirati i pobijediti", poručio je čelnik HDZ-a.

Komentirajući odnos IDS-a i SDP-a na lokalnoj i državnoj razini istaknuo je kako te dvije stranke zapravo ne surađuju na razini države, već da su to "priče i sustav koji se raspada".

"To je zapravo bio brak iz interesa, a udružili su se isključivo zbog podjele položaja i funkcija. Plasirali su Plan 21 koji se pokazao kao čista obmana", istaknuo je Karamarko. Njihova realnost je, dodao je, da su podijelili vozila, kabinete, osoblje u javnim poduzećima, ministarstvima i agencijama bez obzira na stručnost tih ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene