Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava petogodišnjice članstva u EU

Predsjednica umjesto premijerove proslave izabrala Picokijadu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Proslavu petogodišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju koja će se održati u HNK, propustit će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu obilježit će se peta obljetnica članstva u Europskoj uniji. Koncert organiziraju Vlada, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a na njega je pozvana i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Međutim, ona na koncert neće doći. Još prije godinu dana obećala je da će baš na današnji datum svoje vrijeme posvetiti stanovnicima Đurđevca te će ondje nazočiti – Picokijadi. U vrijeme kada počinje koncert u Zagrebu, u 21 sat, Predsjednica će sudjelovati u svečanoj povorci ''Dobro nam došli prijateli''.

Neslužbeno doznajemo da je premijeru još u ponedjeljak javila da neće nazočiti koncertu.

Nakon otvorenja Picokijade bit će izveden scenski prikaz "Legenda o Picokima“, koji je proglašen nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske. U režiji Krešimira Dolenčića, veliku bitku i obranu od Turaka ove će godine utjeloviti više stotina glumaca, te mnoštvo konjanika i statista s impozantnim zvučnim, vizualnim, pirotehničkim i scenskim efektima.

U isto vrijeme brojni uzvanici u HNK će uživati u glazbi pod ravnateljskom palicom maestro Nikše Bareze, a program je sastavljen od djela poznatih hrvatskih i europskih skladatelja klasične glazbe i dramskih djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene