Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzele stvar u svoje ruke

Trebate dobru krojačicu? Radnice Kamenskog vas čekaju raširenih ruku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebate dobru i po cijeni povoljnu krojačicu? Imate viška materijala, nenošene odjeće i ne znate što biste s tim? Radnice Kamenskog čekaju vas otvorenih i vrijednih ruku na zagrebačkoj Knežiji.

'Svi misle da nema nade, ali ima! Moraš si prvo sam pomoći, pa će i drugi ti lakše pomoći, to je sigurno bolje nego da dobiješ status prosjaka', kaže Đurđa Grozaj predsjednica udruge OtvorenoKamensko za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UOČI NOVE ODLUKE Mali distributeri goriva zavapili prema Vladi: ''Ugroženo nam je poslovanje i 1000 radnih mjesta" Slika nije dostupna NOVAC U RUKAMA Vodio udrugu pa iz nje izvukao više od 170 tisuća kuna: Kupovao namještaj, obuću, odjeću...

>>Radnice Kamenskog: Simbol borbe za radnička prava!

A zna gospođa Đurđa o čemu priča. Od kraja 2011. godine, kad su otpuštene tekstilne radnice propale industrije Kamensko osnovale udrugu, već ih se četiri i zaposlilo putem projekata, koje same pokreću. Svrha udruge je zajedničko djelovanje i međusobna podrška u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi, jer mahom su žene u 50-im godinama života ostale 'na cesti'.

'Tu na Knežiji djeluje 19 vrsnih tekstilnih radnica, koje posjeduju niz vještina od osmišljavanja modela i krojenja do šivanja. Od Grada Zagreba smo na korištenje dobile prostor za održavanje kreativnih radionica i za rad udruge', otkriva nam predsjednica udruge Otvoreno Kamensko, koja je za svoj rad nagrađena i godišnjom nagradom Vlade.

'Ne samo to, sad slažemo za jesen ako netko ima igle, viška vune, stare veste i tome slično, radimo radionu peletenja i štrikanja, a od starih muških majci radimo nakit, ma sve mi iskoristimo i napravimo nešto novo, samo dođite, cijene su jako povoljne', poručuje vam Đurđa Grozaj u ime radnica Kamenskog.

Brojni su Zagrepčani već otkrili vrijedne šnajderice sa zagrebačke Knežije. Za sve koji to još nisu, ovih je dana putem društvenih mreža podijeljena i obavijest o novoj adresi - Rudolfa Bičanića 4, jer prostor na staroj adresi, udaljenoj tek stotinjak metara, je u sanaciji zbog poplave.

'Tamo šivaju, popravljaju odjeću i eventualno prodaju nešto od dobivenog materijala. Dakle, ako imate nešto za šivanje ili za popravak dajte im priliku da zarade. Isto tako, ako imate tkaninu koje ne namjeravate iskoristiti, poklonite njima. Možete pomoći i širenjem ove informacije. Hvala... :)', poruka je koja se masovno šera na FB.u.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati i - svi ste dobrodošli na adresu Rudolfa Bičanića 4
zagrebačka Knežija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene