Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dulje od godinu dana pravo na upravljanje državnom rezidencijom u Visokoj ulici ima predsjednica Grabar Kitarović. Iako je željela preseliti ured na tu adresu to se ipak neće dogoditi.


Kako doznajemo od DUUDI-ja, u tijeku je izrada prijedloga Odluke Vlade Republike Hrvatske kojom se zgrada u Visokoj ulici 22 u Zagrebu ponovno daje na upravljanje Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica ide na Opću skupštinu UN-a: Predstavit će jedan lokalni hrvatski projekt koji može biti globalni Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Oglasila se predsjednica: Grabar-Kitarović citatom francuskog književnika komentirala privođenje novinara

Spomenutu zgradu je, podsjetimo, predsjednica dobila na upravljanje 29. siječnja 2015. nakon što je pokazala namjeru da u svrhu smanjenja troškova Ureda predsjednice, svoj ured preseli s Pantovčaka upravo u Visoku.

Ova odluka mijenja se te se rezidencija vraća DUUDI-ju s ciljem da se omogući ponovno korištenje predmetne zgrade posebice u protokolarne svrhe za koje se ista koristila prije donošenje prvotne odluke.