Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska predsjednica susrela se sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom i s njim razgovarala o nizu zajedničkih tema.


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u nedjelju u Otočcu na Krki sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom i s njim razgovarala o nizu zajedničkih tema te suradnji u Europskoj uniji i NATO-u i u jugoistočnoj Europi, priopćio je ured predsjednice.

Vezani članci Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović posve otvoreno: "Čudo da je uopće ušla u drugi krug" Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor (Foto: Dnevnik.hr) Grabar-Kitarović i Pahor složni: "Moramo održavati dobrosusjedske odnose"

Grabar-Kitarović i Pahor susreli su se na neformalnom radnom ručku u Otočcu na Krki, slijedom dogovora sa sastanka nakon inauguracijske svečanosti u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

Grabar Kitarović: Spremna sam s premijerom razgovarati u bilo kojem trenutku

Na susretu je bilo riječi o "nizu zajedničkih tema u okviru hrvatsko–slovenskog prijateljstva te zajedničke suradnje unutar Europske unije i NATO –a" a "dodatni naglasak stavljen je na inicijative i suradnju na prostoru jugoistočne Europe", kaže priopćenje.

Pahor je izjavio nakon prvog susreta s Grabar-Kitarović na njezinoj inauguraciji da se nada kako će ubuduće dobro surađivati te da je važno da obje države budu spremne na rješavanje sporova na miran način u vezi graničnog prijepora koji je na arbitraži te pitanja prenesene štednje Ljubljanske banke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook