Predrag Fred Matić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Predrag Fred Matić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić svojem je službenom imenu dodao nadimak Fred, pa mu sada u osobnoj iskaznici piše da se zove Predrag Fred Matić. Nadimak je dodao pred izbore za Europski parlament.


"Više od 50 godina nosim nadimak Fred i postao sam prepoznatljiv po tome, počevši od obitelji, još davno, ali u ovoj političkoj areni i vi novinari me znate potpisivati kao Fred, iako je moje ime Predrag.

Vezani članci SDP i HDZ (Foto: Dnevnik.hr) HDZ ne želi odati koliko je novca potrošila na kampanju, a SDP se ponaša kao da rok nije u ponoć Andrija Rudić, bivši kutinski gradonačelnik (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Propjevao bivši SDP-ov gradonačelnik! Nakon politike Andrija Rudić snima album za koji je pokrenuo crowfunding kampanju

Malo ljudi znaju da se zovem Predrag, više me znaju po nadimku Fred. Ako je Josip Broz mogao staviti sebi nadimak, zašto ne bi i Predrag Matić“, objasnio je SDP-ovac promjenu u imenu.

Napominje kako je to učinio zbog prepoznatljivosti, iz praktičnih razloga kako da ne bi došlo do nedoumica.

Predrag Fred Matić dao je savjet i članovima HDZ-a. Njih je pozvao da ne mijenjuju ime jer se prilikom promjene mora priložiti potvrda o nekažnjavanju.

"Morate donijeti potvrdu o nekažnjavanju, dakle većina HDZ-ovaca ne može promjeniti ime“, uvjeren je Matić.

Policija pronašla improvizirani laboratorij u garaži, privukao ih miris marihuane