Predrag Fred Matić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Predrag Fred Matić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić svojem je službenom imenu dodao nadimak Fred, pa mu sada u osobnoj iskaznici piše da se zove Predrag Fred Matić. Nadimak je dodao pred izbore za Europski parlament.


"Više od 50 godina nosim nadimak Fred i postao sam prepoznatljiv po tome, počevši od obitelji, još davno, ali u ovoj političkoj areni i vi novinari me znate potpisivati kao Fred, iako je moje ime Predrag.

Vezani članci Gordan Maras (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zbog Marasovih slogana u Saboru SDP kažnjen s 86 tisuća kuna Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) SDP predstavio svoj antikorupcijski plan: Žele jačanje slobode medija, građanski odgoj u školama, brže postupke za korupcijske planove

Malo ljudi znaju da se zovem Predrag, više me znaju po nadimku Fred. Ako je Josip Broz mogao staviti sebi nadimak, zašto ne bi i Predrag Matić“, objasnio je SDP-ovac promjenu u imenu.

Napominje kako je to učinio zbog prepoznatljivosti, iz praktičnih razloga kako da ne bi došlo do nedoumica.

Predrag Fred Matić dao je savjet i članovima HDZ-a. Njih je pozvao da ne mijenjuju ime jer se prilikom promjene mora priložiti potvrda o nekažnjavanju.

"Morate donijeti potvrdu o nekažnjavanju, dakle većina HDZ-ovaca ne može promjeniti ime“, uvjeren je Matić.

Policija pronašla improvizirani laboratorij u garaži, privukao ih miris marihuane