Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ulaska u EU

Prednosti i problemi novih carinskih propisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju promjene carinskih propisa hrvatskim će tvrtkama donijeti mnoge prednosti, ali i probleme s višim troškovima.

Iz Hrvatske gospodarske komore upozorili su kako će se najznačajnije promjene dogoditi pri izvozu proizvoda u Bosnu i Hercegovinu. Kako će Hrvatska ulaskom u Uniju automatski napustiti zonu slobodne trgovine, carine na izvoz keksa, mlijeka, mesa i cigareta u BiH će porasti. Ipak, u Komori procjenjuju da će se taj problem moći riješiti političkim pregovorima na relaciji Brisel-Sarajevo-Zagreb.

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura"

'Predstoji jedno razdoblje pokušaja da uvjerimo Bruxelles da se otvori dijalog između Bruxellesa i Sarajeva oko novih odnosa Bruxellesa i Sarajava uvažavajući činjenicu da Hrvatska ulazi u Uniju i da je Hrvatskoj Bosna i Hercegovina od iznimnog značaja', kaže Nadan Vidošević, predsjednik HGK-a. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene