Radnice DTR-a na Markovom trgu prosvjedom su tražile svoje zaostale plaće i ostala prava iz kolektivnog ugovora koja nisu ispoštovana.


Na Markovom trgu prosvjedovalo je pedesetak radnica Domaće tvornice rublja koje traže svoja prava.

>> Traže svoje plaće: Radnice DTR-a na sastanku s Mrsićem

Vezani članci Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku'' Slika nije dostupna Novi početak DTR-a: Brige nakratko ugasila isplata zaostalih plaća

Radnice DTR-a tvrde da im nisu isplaćene dvije posljednje plaće, te da se  krše i prava iz kolektivnog ugovora, poput plaćenog prijevoza. S obzirom na niske plaće od oko 2.000 kuna, to im je veliki problem, jer putovanje do posla košta.

S obzirom na mala primanja, koja uz to još i kasne, radnice se pitaju: 'Od čega da živimo?'

'Draga Vlado, sastali smo se Mrsićem, sastali smo se s Josipovićem. Dali su nam pusta obećanja, ali od obećanja se ne može živjeti', poručili su Vladi.

Mnoge su prosvjednice i zaplakale, kazavši kako se osjećaju jadno i poniženo.

Podsjetimo, nad DTR-om je 22. ožujka otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti, jer tvrtka kasni s ispunjavanjem dospjelih obveza i isplatom plaća. Većinski vlasnik DTR-a je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju, koja raspolaže s 65,45 posto dionica, a trenutačno ima 103 zaposlenih, mahom tekstilnih radnica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook