Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature iznad 35

Počeo pakleni tjedan - stiže novi toplinski val. Saznajte kada će biti najgore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj će i u ponedjeljak biti vruće i sparno, a temperature će svim danom biti sve više. I to ne samo dnevne nego i noćne, pa će tako noći biti tople, na Jadranu i vrlo tople.

Posljedica je to novog toplinskog vala, čiji vrhunac očekujemo u srijedu i četvrtak kada će u cijeloj zemlji opasnost od visokih temperatura biti velika, a u većini regija i vrlo velika.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

Zbog ovih vrućina i biometeorološke prilike bit će nepovoljne. Idućih dana se opreznije izlažite sunčevom zračenju, i ne samo sebe nego i svoje kućne ljubimce zaštitite od ovih visokih temperatura.

Sunčano vrijeme podržavat će polje povišenog tlaka pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti idućih dana.

U ponedjeljak će od jutra biti sunčano, tek ponegdje može biti vrlo malo oblaka.. Puhat će slab vjetar, na Jadranu rijetko i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura na kopnu od 15 do 20, na Jadranu će biti i toplije - temperatura će uglavnom biti iznad 20, najviše do 25 stupnjeva.

Sunčano, vruće i sparno

I u nastavku dana bit će sunčano, vruće i sparno. Ni vjetar neće donositi osvježenje od ovih visokih temperatura - sutra će u središnjoj Hrvatskoj temperature biti od 31 do 34 stupnja.

I na istoku slično, pa će i Slavoniji prevladavati sunčano, puhat će slab, povremeno i umjeren istočnjak, a temperatura oko 33, 34 stupnja.

I na sjevernom Jadranu sunčano i vruće, u gorju slično, iako ovdje uz jači razvoj oblaka može pasti malo kiše ili lokalni pljusak. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura i ovdje iznad 30, do najviše 34 stupnja.

I u Dalmaciji sunčano, vruće i sparno, temperatura će ovdje biti uglavnom oko 33 stupnja, u unutrašnjosti do 35. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Oprezno s izlaganjem suncu

More je i dalje toplo, u nedjelju su temperature iznosile od 25 do 27 stupnjeva, idealno za osvježiti se od ovih vrućina. Ipak, oprezno s izlaganjem suncu jer će UV indeks posvuda biti vrlo visok.

Idućih dana na kopnu sunčano i sve toplije, noći će biti tople s 20-ak stupnjeva, a danju će biti vruće. Osobito vruće u srijedu i četvrtak kada se očekuje vrhunac toplinskog vala i temperature preko 35 stupnjeva.

I na Jadranu idućih dana sunčano, vruće i sparno. Sredinom tjedna će i ovdje dnevna temperatura biti oko ili malo iznad 35 stupnjeva, a ni noći neće biti baš ugodne s 25 stupnjeva.

Dakle, pred nama je novi toplinski val, bit će sunčano i vruće, pa idućih dana oprezno s izlaganjem suncu, pijte dovoljno tekućine i držite se hlada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene