Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature preko 30 stupnjeva

Ponovno kreću paklene vrućine, čekaju nas nove opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predahu od vrućina dolazi kraj. Već u nedjelju u cijeloj Hrvatskoj, upozoravaju u DHMZ-u, bit će umjerena opasnost od vrućina, a u utorak velika opasnost.

Vrućina nam se vraća. Temperature na termometru vrlo uskoro popet će se iznad 30 stupnjeva. DHMZ je objavio grafički pregled opasnosti od vrućina, na kojem se vidi da će već u ponedjeljak velika opasnost od vrućina biti na području Zagreba, Karlovca i Knina, a u utorak u se širi na područja Osijeka, Gospića i Rijeke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Norveški portal za vremenske prognoze dugoročno prognozira da će se tijekom sredine tjedna Hrvatska pržiti na 35 stupnjeva. Ali do tada valja proći još neko vrijeme, pa se radije koncentrirajmo na ono što nam dolazi kratkoročno.

Temperature značajno rastu za vikend

Nadolazeći vikend nam počinje sunčano. U unutrašnjosti bi povremeno moglo biti male i umjerene naoblaku i u mnogim krajevima vruće. Vjetar slab, na Jadranu ujutro uz obalu slaba bura, danju većinom slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 14 i 19, u gorskim krajevima malo niža, na Jadranu od 18 do 23. Najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

Vrući početak tjedna

Što se tiče početka sljedećeg tjedna temperature će se i dalje penjati. Pretežno sunčano, vruće, u nekim krajevima u utorak i vrlo vruće. U nedjelju od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina, češći u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu. Pljuskovi mjestimice mogu biti i izraženiji. Vjetar slab, uz nestabilnosti lokalno pojačan, a na Jadranu slab do umjeren, uglavnom sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Pazite na tekućinu

Dakle, imajte na umu da nam se vraćaju žestoke ljetne vrućine i valja paziti da se, ukoliko nema potrebe, ne izlazi van između 11 i 18 sati. Ako ipak morate izaći ne zaboravite ponijeti dovoljno tekućine i zaštiti se laganom tkaninom ili kremom za sunčanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene