Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet puta manji iznosi

Prava istina: Koliko je zapravo potrošio ministar Matić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo branitelja očitovalo se o navodima prosvjednika u šatoru u Savskoj ispred Ministarstva o, kako navode, neprovjerenim, neistinitim i tendecioznim navodima na račun ministra branitelja Predraga Matića. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Nakon što su na današnjoj konferenciji za medije prosvjednici ispred Ministarstva branitelja iznijeli niz neprovjerenih, neistinitih i tendencioznih navoda na račun ministra branitelja Predraga Matića, pokušavši tako lažima hrvatsku javnost uvjeriti da za višemjesečni prosvjed u Savskoj 66 ima argumenata, Ministarstvo branitelja je dužno hrvatsku javnost upoznati s preciznim i istinitim podacima koji će opovrgnuti sve navode prosvjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar ministra Matić o uklanjanju šatora branitelja u Savskoj: 'Nisu ni imali razloga za prosvjed' Slika nije dostupna HVIDRA oko prosvjeda 'Da Ministarstvo branitelja radi kao zagrebački Ured ne bi bilo šatora u Savskoj 66'

Nije istina da je ministar branitelja Predrag Matić za vrijeme svog mandata putem službenih kartica potrošio 400.000 kuna. Nadalje, nije točno da je ministar Matić na bilo koji način prekršio Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Branitelji protiv proslave Oluje u Zagrebu: 'Neki političari pokušavaju promijeniti povijest'

Naime, istina je da je potrošnja na dvije službene kartice Ministarstva branitelja u 2013. i 2014. godini bila 118.205, 28 kuna, od toga je 7.806, 40 kuna utrošeno na radne ručkove. Dakle, riječ je o preko pedeset puta manjem iznosu, nego što navode prosvjednici.

U spomenuti iznos ušla su službena putovanja ministra Matića i njegovih suradnika u London, Norvešku, Bruxelles, Toulouse i Mostar. Dakle, riječ je o službenim putovanjima i bilateralnim sastancima za koje se hotelski smještaj i avionske karte plaćalo putem službene kartice ministra branitelja.

Također, istina je da je ministar Matić kao hrvatski ratni vojni invalid u skladu sa svim zakonskim propisima zaključio s Ministarstvom obrane Ugovor o kupoprodaji stana u Zagrebu. Kao HRVI iz Domovinskog rata IV. skupine s 80% oštećenja organizma ministar Matić je stekao sve zakonom propisane uvjete za povrat sredstava od kupnje stana.

Glogoškog pitali gdje sad spava: 'U hotelu Sheraton'

Bitno je naglasiti da svaki ugovor o kupoprodaji mora dobiti suglasnost nadležnog općinskog državnog odvjetništva, pa je tako i ugovor kojeg je zaključio ministar Matić s MORH-om dobio suglasnost nadležnog općinskog državnog odvjetništva, čime je potvrđeno da je postupak otkupa pravilno proveden te da je ugovor u skladu sa zakonom i pravno valjan. Također, treba reći da Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo ne propisuje povrat sredstava od onih osoba kojima je nakon otkupa smanjen postotak oštećenja organizma", stoji u priopćenju Ministarstva branitelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene