Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi incident

Sukob zadarskih i beogradskih učenika u Pragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski mediji prenose kako su učenici beogradske Matematičke gimnazije 'mučki' napadnuti od učenika zadarske Medicinske škole. B92 prenosi kako su zadarski učenici na hotelskom parkingu u Pragu fizički nasrnuli na učenike beogradske matematičke gimnazije, pritom lakše ozlijedivši jednog profesora i turističkog vodiča.

'Naši učenici su se između 2 i 2.30 sati vraćali iz organizirane posjete diskoteci i u trenutku kada su izlazili iz hotela, mučki su napadnuti. Bila je napravljena prava noćna zasjeda za naše učenike, koji ih apsolutno ničim nisu isprovocirali. To se srećom završilo dobro, ali su nastradali vodič i jedan od profesora kada su se ispriječili', rekao je za B92 Srđan Ognjanović, ravnatelj Matematičke gimnazije u Beogradu. Veći incident spriječen je inzistiranjem profesora beogradske gimnazije da se učenici povuku u autobuse, a hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu upućen je i oštar demarš povodom navedenog incidenta.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Slika nije dostupna Jovanović o integriranoj školi 'Vjerujem da će u Vukovaru zaživjeti obrazovanje u kojem se djeca neće dijeliti po nacionalnosti'

Praška policija uzela je izjave jednog od srbijanskih profesora te predstavnika srbijanskog konzulata u Pragu. Beogradski učenici ostat će još dva planirana dana na izletu u Pragu, iako su njihovi roditelji od turističke agencije 'Modena travel', tražili da im se djeca vrate.

U našem Ministarstvu vanjskih poslova provjerili smo ovu informaciju i doznali da se nešto slično uistinu i dogodilo, no da se zapravo nije radilo o nikakvom fizičkom obračunu, već o verbalnim prepucavanjima. 'Mi smo s prvim informacijama raspolagali već oko 4 sata ujutro. Tu je zapravo došlo do verbalnog sukoba između učenika Republike Srbije i naših učenika iz Zadra te je možda bilo i malo naguravanja. Ipak, nakon uzetih izjava i razgovora s praškom policijom, nije podnesena niti jedna prekršajna prijava', objasnio nam je Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene