Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Partija podunavskih Srba (PPS) ustvrdila je danas kako je tučnjava petorice učenika hrvatske i sedmorice učenika srpske nacionalnosti jučer prijepodne u vukovarskoj Tehničkoj školi bila nacionalno motivirana.


Policija je, pak, jučer izvijestila da uzrok tučnjave u kojoj su dvojica učenika srpske nacionalnosti koji su u njoj sudjelovali lakše ozlijeđeni nije međunacionalna različitost.

Vezani članci Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu Ilustracija Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru

>> Potukli se hrvatski i srpski učenici

Partija podunavskih Srba (PPS) u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Rade Leskovac tvrdi kako mediji i policija zataškavaju činjenice o tome što se dogodilo.

'Više od dvadeset učenika, od kojih neki i nisu učenici te škole, upali su za vrijeme školskog odmora u jedan razred i divljački se obračunali s onima koje su zatekli', navodi Leskovac i zaključuje kako je 'svima koji žive u Vukovaru jasno da su uzroci sukoba u dubokoj nacionalnoj nesnošljivosti mladih Hrvata prema njihovim vršnjacima Srbima'.

'Hrvatska javnost mora prihvatiti činjenicu da su Vukovar i njegova okolna mjesta s najvećom koncentracijom Srba u državi i da se naši ljudi ne žele i neće odreći svog jezika, sportskih klubova, pjesama, kulture i povijesne baštine', navodi Leskovac pozivajući političke i javne djelatnike u Vukovaru te predstavnike medija da se najozbiljnije pozabave odnosom mladih Hrvata i Srba u tom gradu.