Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požega: Štrajkaši blokirali sjedište županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenici i namještenici Požeško-slavonske županije, koji štrajkaju već 18 dana jer nisu dobili plaće već gotovo šest mjeseci, danas su blokirali ulaz u zgradu Županije najavivši da će ulaz ostati zatvoren dok oni ne dobiju plaće.

Na taj potez, koji je kao mogućnost u slučaju da se problem ne riješi najavio Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, službenici Županije odlučili su se nakon jutrošnjeg sindikalnog sastanka.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Slika nije dostupna Završio štrajk u Požegi

Sindikalni povjerenik Ljuban Čolić rekao je na današnjoj
konferenciji za novinare pred zgradom Županije da su prošli svi rokovi koje je sindikat dao svom poslodavcu, te da u tom razdoblju uistinu nisu učinjeni nikakvi pomaci.

Blokada ulaznih vrata Županije, kao radikalnija mjera štrajka,
trajat će sve dok se zahtjevima sindikata ne udovolji, rekao je Čolić.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas ponovno je ustvrdio da je požeško-slavonski župan Zdravko Ronko glavni krivac za blokadu računa Županije i neisplatu plaća, no, rekao je, za zaposlenike Županije nije važno tko je kriv, njih zanima jedino isplata plaća, a do tada ulaz u Županiju za sve će biti zatvoren.

Na ulazu će od 7 do 15 sati dežurati sami zaposlenici koji su ponovo zatražili razumijevanje svojih sugrađana za nastalu situaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene