Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRI KANADERA

Vatru na Svilaji gasi šest protupožarnih aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar kod Otišića na Svilaji gasi šest protupožarnih zrakoplova, tri kanadera i tri Airtractora Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Požar na Svilaji gori već nekoliko dana, a MORH je pojačao svoje snage s još jednim kanaderom. Trenutno na gašenju vatre na požarištu Svilaja – Otišić sudjeluju tri kanadera i tri Airtractora HRZ-a. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Na terenu 30 vatrogasaca MORH: Poslana su dva kanadera na gašenje požara u Ličko-senjskoj županiji Slika nije dostupna Više od 400 sati naleta u sezoni Tri kanadera i jedan airtractor gase požar kod Vranskog jezera

Tijekom nedjelje na tom su području Dalmatinske zagore požar gasila dva kanadera i tri Airtractora.

Iz MORH-a su priopćili da su njihove zračne snage od početka ovogodišnje protupožarne sezone sudjelovale u gašenju 36 požara, od čega 14 u Šibensko-kninskoj, 13 u Splitsko-dalmatinskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Zadarskoj te jedan u Lično-senjskoj županiji. 

Zrakoplovi za gašenje požara HRZ-a u tim su požarima imali više od 400 sati naleta, pri čemu su izbacili više od 13 tisuća tona vode te prevezli 169 vatrogasaca i tonu vatrogasne opreme do požarišta. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene