Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračne snage

MORH-a: Protupožarni avioni i danas angažirani u gašenju dva požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika, angažirane su i danas u gašenju dva požara, priopćeno u nedjelju iz Ministarstva obrane (MORH).

Najveće požarište razvilo se na nepristupačnom terenu u Dalmatinskoj Zagori na lokaciji Svilaja-Otišić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je angažirano pet protupožarnih aviona. Najprije su od ranog jutra djelovala dva Canadaira CL-415, a kasnije su dodatno upućena još i tri Airtractora AT-802.

Na drugom požarištu, Plano kod Trogira, djelovala su dva Canadaira CL-415, koji su nakon gašenja tog požara ponovno upućeni na požarišta Svilaja-Otišić.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 34 požara i to 14 u Šibensko-kninskoj, 11 u Splitsko-dalmatinskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj, tri požara u Zadarskoj te jedan u Ličko-senjskoj županiji.

Zračne snage PP NOS OS RH u dosadašnjem su dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 360 sati naleta, pri čemu su izbacili više od 11.800 tona vode te do požarišta prevezli 169 zemaljskih vatrogasaca i jednu tonu vatrogasne opreme, navode iz MORH-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Ilustracija Radovi na preuređenju Vatra usred Zagreba: Buknuo požar na MORH-ovoj zgradi, vatrogasci na terenu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene