Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pod nadzorom požari na Šolti, Braču, iznad Šibenika i Solina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nažalost sezona vatrogasnih sirena je počela. U Dalmaciji je pojačano jugo razgorjelo je požarišta na sve strane. Požar koji se na Šolti približio na 200 metara do kuća u Nečujmu zaustavili su na vrijeme kanaderi i kuće nisu ugrožene, priopćili iz večeras iz Vatrogasnog operativnog središta u Divuljama. Požar u vodičkom zaleđu kod Grabovca, koji je izbio oko 13 sati, stavljen je pod nadzor gasitelja večeras oko 20,30 sati.

Poslije 18 sati kanader je prestao gasiti i prebačen je na područje Gaćeleza u vodičkom zaleđu, a na požarištu su ostale samo kopnene snage.

Pročitajte i ovo Rene Medvešek i Anja Perković radovi dobro napreduju Više od 4 godine od potresa obnova u centru Zagreba: "Negdje se tom tunelu nazire kraj pa nam je svima lakše" Slika nije dostupna Gase dva kanadera Izbio požar kod Zadra

Na nepristupačnom terenu gorjela je gusta borova šuma i maslinici. 

Sva tri raspoloživa kanadera sudjelovala su u gašenju požara. Još se ne zna koliko je opožareno područje. 

Vatrogasni oparativni centar u Splitu dojavu o požaru zaprimio je u 12,40 sati.

Popodne je oko 16 sati izbio je požar iznad Supetra na otoku Braču. Kako su izvijestili iz Divulja, na požarište su poslani vatrogasci Sezonske interventne vatrogasne postrojbe s Brača i dobrovoljni vatrogasci iz Supetra, Pučišća, Selca, Bola i Milne, njih oko 40 s osam vatrogasnih vozila. U pomoć su im poslana i dva kanadera, koji su prestali gasiti oko 18 sati, pa su na požarištu samo kopnene snage. Do sada je izgorjelo oko 16 hektara borove šume.

Požar je izbio i u borovoj šumi kod Solina na području Starine, o kojem je dojavljeno poslije 16 sati. Taj požar je stavljen pod nadzor u 16,50 sati, a gasili su ga vatrogasci iz Splita, Solina, Žrnovnice, Klisa i Vranjica. Izgorjelo je oko četiri hektara trave, makije zajedno sa smećem. 

Vatra u vodičkom zaleđu kod Grabovca još nije ugašena, ali je u okruženju i više se ne širi. Izgorjelo je oko 50 hektara česmine i visoke makije.

Zbog juga koji još puše vatrogasci će na požarištu provesti cijelu noć.

Od 17 sati pod nadzorom je i požar koji je također oko 13 sati danas izbio u skradinskom zaleđu, na Žurića brdu kod Dubravica.

U gašenju tih požara u Šibesnko-kninskoj županiji sudjelovalo je 80 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, tri kanadera, tri protupožarna zrakoplova air traktora, a vatrogascima je u pomoć došlo i 25 vojnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene