Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko nije jedini

Tko se sve od otpisanih vraća na političku scenu? Popis je popriličan: "Vraćam se u hrvatsku politiku jer tu je moj dom"

Aktualno Galerija Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Vilibor Sinčić Ivan Vilibor Sinčić Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Pernar Ivan Pernar Foto: Dnevnik Nove TV Tomislav Karamarko - 1 Tomislav Karamarko - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Tomislav Karamarko - 2 Galerija 1/5 >>
"Sve što radim, radim za domovinu Hrvatsku", slogan je ovo s kojim je Tomislav Karamarko dao naslutiti da se vraća na političku scenu. Poruke koje će plasirati i biračko tijelo na koje će ciljati već se mogu prepoznati kroz slogan, a nije jedini koji nastavlja već poznatim putem.

Novim sloganom Tomislav Karamarko zagolicao je javnost. Klikom na mrežnu stranicu otvara se i poznati citat Margaret Thatcher "Možda ćete morati voditi bitku više puta da biste je dobili".

Kad ga je reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid pitala za konkretne odgovore, odbrojavanje koje je još jutros bilo na toj stranici nestalo je. Za članove stranke ništa iznenađujuće.

"Vidjeli ste i sami da je gospodin Karamarko bio na nekoliko posljednjih skupova u HDZ-u, dakle on je naš član", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović iz HDZ-a.

Na pitanje ima li mjesta za Karamarka u aktivnoj politici, Božinović kaže: "Pa za svakog člana HDZ-a".

Pročitajte i ovo Ilustracija VRŠNJAČKO NASILJE Isti napadači koji su u centru Pule tukli maloljetnika, napali još jednog mladića: Trojica uhićena, ostali privedeni

Vraća se i Ivan Pernar koji političku karijeru nastavlja u svom stilu, prekidajući presice zagrebačkog gradonačelnika.

"Koncept koji radim je originalan, nije mi nitko rekao: 'Pernar, daj to radi ili evo ti novce, sabotiraj Senfa'. Ja to radim jer ga ne mogu više gledati i smatram da je unazadio Zagreb", kaže Pernar.

Iz europske fotelje i Ivan Vilibor Sinčić najavljuje povratak u saborsku. Na svom profilu na Facebooku kaže - ne vraćamo se doma biti oporba, već po izvršnu vlast.

"Vraćam se u hrvatsku politiku jer tu je moj dom. Nemam više ambicija pričati u prazno jer od toga hrvatski građani nemaju mnogo koristi. Neko vrijeme radimo već na platformi za izbore i cilj mi je vratiti se u hrvatsku politiku kao dio izvršne vlasti", kazao je Ivan Vilibor Sinčić, zastupnik u Europskom parlamentu.

S bivšim kolegom ni nakon javne pomirdbe suradnja zasad nije na vidiku, ali Pernar otkriva s kim je našao zajednički jezik.

"Trenutno ne vidim nekakvu suradnju s njim, ali ono što me zanima je planira li zadržati tu plaću iz Bruxelessa kad se vrati u Hrvatsku kao zastupnik, bit će to zanimljivo vidjeti. Što se mene osobno tiče, ja sam rekao da podržavam Domovinski pokret bez obzira na to bio na njihovoj listi ili ne", rekao je.

Pročitajte i ovo Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Bespravna gradnja Na Čiovu počelo rušenje ilegalno izgrađene kuće vlasnika Medikola: "Radi se o velikom objektu blizu mora"

Saborski zastupnici u njima ne vide konkurenciju. "Ja osobno mislim da od toga neće biti ništa, ali u politici je ono nikad ne reci nikad", kaže Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

"Izbori su godinama, kak' ljudi vele, festival demokracije. Sretno im bilo", poručuje Mišel Jakšić, saborski zastupnik (SDP).

"Ništa to puno ne iznenađuje, vidjet ćemo kako će im ići", rekla je Ivana Kekin, saborska zastupnica (NL).

"Mislim da je politička scena zasićena i da se ništa novo van ovog parlamentarnog neće pojaviti, a da će ostvariti neki značajniji rezultat", kazao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik (MOST).

Pročitajte i ovo Boris Abramović, bivši direktor HROTE ZATVORENI DIO SJEDNICE Prvi je upozorio na plinsku aferu, a Vlada Andreja Plenkovića danas ga je smijenila

"Narativ kojim se služe uvijek nailazi na plodno tlo. Populizam je nešto najgore najgore što u ovoj zemlji postoji i baš zbog populizma se nalazimo na ovako niskim granama", smatra Dario Hrebak, saborski zastupnik (HSLS).

Tako smo dobili još jedan povratak otpisanih, a vole li građani povratnike i opraštaju li im njihove prijašnje političke grijehe, tek ćemo saznati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Na Čiovu počelo rušenje ilegalno izgrađene kuće vlasnika Medikola: "Radi se o velikom objektu blizu mora" Rušenje kuće vlasnika Medikola - 1 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 1 Foto: Vijesti u 17 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Foto: Vijesti u 17 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 3 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 3 Foto: Vijesti u 17 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 4 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 4 Foto: Vijesti u 17 +0 Sofija Preljvukić, reporterka Dnevnika Nove TV Hrvatska Na Čiovu počelo rušenje ilegalno izgrađene kuće vlasnika Medikola: "Radi se o velikom objektu blizu mora" 1/5 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene