Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon izjavio je da nije bio u sukobu interesa niti je Povjerenstvo koje je o tome odlučivalo imalo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv njega.


'Niti sam bio u sukobu interesa niti je bilo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv mene. Čim dobijem službeno priopćenje od Povjerenstva očitovat ću se na sve navode iz njihovog očitovanja', priopćio je bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon preko odvjetnika Davora Galetovića reagirajući na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je u petak utvrdilo da je Šegon bio u sukobu interesa i kaznilo ga s 40.000 kuna.

Povjerenstvo odlučilo: Branko Šegon je bio u sukobu interesa

Vezani članci Slika nije dostupna Bauk: Nalaz DORH-a je dobra i očekivana odluka Slika nije dostupna Šegon: DORH je potvrdio da smo Linić i ja bili u pravu

Ministar financija Slavko Linić također je reagirao priopćenjem u kojem je ustvrdio kako je Šegon za vrijeme rada u Ministarstvu obavljao dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao.

Što se tiče realiziranog ugovora tvrtke 'Facta Vera' s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) želimo istaknuti kako HBOR posluje sukladno Zakonu o HBOR-u koji jasno propisuje način funkcioniranja te institucije pa i pravila po kojima se dodjeljuju krediti hrvatskim pravnim osobama. Sve navedeno primijenjeno je i na dodijeljenom kreditu tvrtki 'Facta Vera', tvrdi Linić.

Kakve su veze Šegenovih s kadrovima u policiji i Ministarstvu financija?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je jednoglasno utvrdilo da je bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon stupanjem u poslovni odnos trgovačkog društva 'Facta Vera' s HBOR-om prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa te je taj slučaj proslijedilo Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook