Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linićev pomoćnik

Kakve su veze Šegenovih s kadrovima u policiji i Ministarstvu financija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se čeka odluka Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, o tome je li bivši pomoćnik ministra Linića, Branko Šegon, stavio privatni ispred javnog interesa, iz Vlade potvrda da će Šegon iskoristiti pravo na novčanu naknadu u idućih godinu dana. Istovremeno, iz Ministarstva financija nikakvi konkretni odgovori oko poslovno-prijateljskih veza Šegonovih s kadrovima u policiji, a potom i u Ministarstvu financija.

Branko Šegon ponovno je u fokusu javnosti. Procurili su novi detalji o njegovim prijateljsko-poslovnim odnosima. Šegonov sin upisan je kao suvlasnik luksuzne vile s bazenom i pet etaža na Koručuli, zajedno s Ivicom Cetinom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Aukcija trezorskih zapisa Prvo u ovoj godini: Vlada nas zadužila za još 675 milijuna kuna

Cetina je donedavno radio kao pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije, gdje je bio zadužen za porezne prijevare. No, prije nekoliko mjeseci Cetina je iz policije prebačen u Ministarstvo financija. Na pitanje je li Cetina dok je radio u policiji na bilo koji način svojom pozicijom i odnosom sa Šegonom utjecao na neprovjeru imovine Branka Šegona, u ministarstvu financija - nemaju odgovora. Pisano pojašnjenje tek o premještaju iz MUP-a na novi posao u Ministarstvo financija.

Šegona će godinu dana plaćati za nerad: Koštat će nas 333.000 kuna?

'Temeljem odredbi Zakona o državnim službenicima, službenik Ivica Cetina, sporazumom o premještaju između dvaju ministarstava (Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva financija) dana 16. prosinca 2013. godine premješten je na neodređeno vrijeme u Carinsku upravu, središnji ured, Službu za upravljanje rizicima na poslove analize rizika za carinski sustav i carinske procedure', stoji u priopćenju Ministarstva financija.

Iz Vlade su nam potvrdili da je Branko Šegon podnio zahtjev za naknadom za državne službenike. U idućih godinu dana ima pravo na plaću, iako ne radi, a iz državnog proračuna dobio bi oko 270.000 kuna.

Šegon na taj novac ima pravo i bez obzira na to što će utvrditi povjerenstvo o sukobu interesa. Iz povjerenstva poručuju da bi se slučaj Šegon na dnevnom redu mogao naći već sljedeći tjedan. A odnosima na relaciji Šegon - Cetina ne žele se kažu baviti dok ne riješe slučaj s kreditom HABORA-a.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene