Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGORČENI ODLUKOM STOŽERA

Mnogi ugostitelji kažu da neće otvoriti svoje kafiće kako bi prodavali kavu za van. Ovo su njihovi razlozi

Na Facebook stranici Udruge Glas poduzetnika javljaju se ugostitelji koji ne planiraju otvoriti svoje kafiće od ponedjeljka kako bi prodavali kavu za van.

Udruga Glas poduzetnika u četvrtak je pozdravila otvaranje i određeno popuštanje mjera, no istovremeno je upozorila da to nije dovoljno. Smeta ih što je primjerice omogućen rad kockarnica, a nije omogućen rad čak ni terasa ugostiteljskih objekata. 

Na Facebook profilu Udruge Glas poduzetnika, član udruge postavio je pitanje koliko ugostitelja planira otvoriti svoje kafiće kako bi prodavali kavu za van. Javilo se više od 200 ugostitelja. Većina njih ne planira otvoriti svoje objekte. Evo njihovih razloga: 

"Ne! Ugostiteljstvo je prodaja kompletne usluge (proizvod, usluga, ugodjaj, atmosfera) ne šalterska prodaja u papir!", jedan je od komentara.

"Nikakvo otvaranje, niti kava za van, niti terasa. Ili normalno otvaranje ili ništa. Vani je u minusu, tko bi pio na terasi", "Ne pada nam na pamet otvoriti pod tim uvjetima, da čubimo cijeli dan u lokalu za par kava i par cuga i trošimo struju, plin,vodu...i onda da još ostanemo bez mjera i fiksnih troškova jer smo kao otvorili. Svatko zna svoje, svaka čast na hrabrosti onima koji otvore i sretno vam bilo!", "Ili normalno otvaranje ili nikakvo!", "Ako može Alemka pit misno vino mogu i ja gemišt u birtiji", neki su od brojnih komentara. 

"Od 10 kava se ne može opstati i plaćati troškove poslovanja. Lokale treba grijati, aparati su svi uključeni. Ništa od toga", "Očito neki ne kuže da nije bit u kavi već u ispijanju kave....ili sve ili ništa.... Ne otvaram!", također su neki od komentara. 

"Ovo nije normalno, otvoriti casina i kockarnice, a ne otvoriti kafiće i restorane, tko tu koga pravi budalama", napisao je jedan od ugostitelja. 

Stožer je danas predstavio opuštenije mjere za dostave, teretane, kladionice i igraonice.

Objašnjeno je da se osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smiju zadržavati na terasama objekta ili pred objektom, nije dopušten ulazak u objekt, osobe koje čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra pri čekanju i koristiti maske. Ne smije se stimulirati zadržavanje pred objektom, terase treba ograditi, a stolove i stolice posložiti tako da se onemogući korištenje, a na objekte treba staviti obavijesti o epidemiološkim mjerama.

 

U videogaleriji pogledajte današnje predstavljanje opuštenijih mjera Stožera.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene