Gradonačelnik Milan Bandić ni danas nije bio raspoložen za pitanja novinara oko lokalnih izbora. Kako bi ih izbjegao, odgovarao je na francuskom jeziku.


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sastao se s predstavnicima Hrvatske stolnoteniske reprezentacije. Nakon službenog protokola, novinari su ga htjeli pitati o lokalnim izborima. Kako bi izbjegao odgovor, Bandić je danas progovorio francuski.  

Na pitanje o mnoštvu kandidata za njegovo mjesto, Bandić je rekao kako on to neće komentirati do 30. svibnja u 12 sati. Na pitanje koji je njegov adut u privlačenju birača rekao je pak kako on nikoga ne snubi i da su njegovi aduti rad, solidarnost i zajedništvo te da će ostalo reći ljudi. Nije želio komentirati tvrdnje da je HDZ-ov kandidat Davor Filipović alibi kandidat HDZ-a. 

"Znate vi što znači na francuskom silence là-bas - tišina? Šapnuo mi je dragi Bog da budem silence là-bas. Inače ja sam francuski đak", rekao je potom Milan Bandić. 

Na pitanje novinara, zašto misli da bi građani trebali izabrati njega, odgovorio je ponovo: "Silence là-bas". 

Na pitanje novinara što je s SDP-ovim kandidatom i boji li se njega, Bandić je odgovorio: "Merci beaucoup, Merci beaucoup. Au revoir. Au revoir", što u prijevodu znači hvala i doviđenja.