Branitelji, ilustracija
Branitelji, ilustracija Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH komentirala je slučaj Luke Burilovića i njegovo cijepljenje protiv koronavirusa.


Kažu kako daju podršku psihijatru Hermanu Vukušiću te se slažu s konstatacijom u kojoj je istaknuo neprimjerenost postupaka "određenih osoba iz javnog života koji su koristeći svoj status priskrbili sebi i svojim bližnjima cijepljenje preko reda".

Vezani članci Ministar Beroš cijepio na Velesajmu - 2 Cijepljeno 25 posto stanovništva, Beroš od ranog jutra cijepio na Velesajmu: "Čast mi je što sam mogao osobno doprinijeti" Koronavirus, ilustracija - 4 Nastavljaju se bolje brojke: Danas u Hrvatskoj 1342 nova slučaja zaraze, preminulo je 36 osoba

"Posebno želimo istaknuti da pokušaj opravdanja predsjednika HGK, gospodina Luke Burilovića gdje se poziva na svoj status HRVI smatramo izrazito neprimjerenim i potencijalno obmanjujućim.

  Alemka Markotić Drama na konferenciji Stožera, Markotić priznala da je cijepila majku pa uzvratila: "Bar jedan među vama novinarima cijepio se preko reda!"

Takvo opravdanje otvara mogućnost za stvaranje lažne slike o tome da hrvatski branitelji imaju prednost za cijepljenje u odnosu na druge građane, kronične bolesnike i invalide. Stoga smatramo važnim još jednom istaknuti da mnogi HRVI boluju i od mnogih drugih kroničnih oboljenja što ih svrstava u rizičnu skupinu, ali unatoč tome još uvijek strpljivo čekaju svoj red za cijepljenje, jednako kao i ostali građani", pišu.

"Također ovom prilikom želimo apelirati na sve građane, a pogotovo one koji obnašaju različite javne dužnosti te trebaju biti primjer ostalima, da imaju razumijevanja prema mnogim kroničnim bolesnicima kojima cjepivo može značiti život i poštuju definirane prioritete", stoji u priopećnju kojeg potpisuje predsjednik udruge Tihomir Trešćec.

Nacionalni stožer civilne zastite - 2 Stožer objavio detalje popuštanja mjera: Ništa od sjedenja na terasama kafića, nema glazbe...

Nakon što je javnost iznenadila činjenica da se rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras cijepio protiv korone, pod izlikom "da se ne baci", jučćer se saznalo da je cjepivo primio i predsjednik HGK Luka Burilović. Rekao je da je ratni vojni invalid. Danas je na pitanja novinara iznervirano ponavljao isto