Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu privilegirani

Branitelji oboljeli od PTSP-a o Buriloviću: "Mnogi ratni invalidi imaju kronična oboljenja, ali unatoč tome strpljivo čekaju svoj red"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH komentirala je slučaj Luke Burilovića i njegovo cijepljenje protiv koronavirusa.

Kažu kako daju podršku psihijatru Hermanu Vukušiću te se slažu s konstatacijom u kojoj je istaknuo neprimjerenost postupaka "određenih osoba iz javnog života koji su koristeći svoj status priskrbili sebi i svojim bližnjima cijepljenje preko reda".

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

"Posebno želimo istaknuti da pokušaj opravdanja predsjednika HGK, gospodina Luke Burilovića gdje se poziva na svoj status HRVI smatramo izrazito neprimjerenim i potencijalno obmanjujućim.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE ŽELI O IMENIMA Drama na konferenciji Stožera, Markotić priznala da je cijepila majku pa uzvratila: "Bar jedan među vama novinarima cijepio se preko reda!"

Takvo opravdanje otvara mogućnost za stvaranje lažne slike o tome da hrvatski branitelji imaju prednost za cijepljenje u odnosu na druge građane, kronične bolesnike i invalide. Stoga smatramo važnim još jednom istaknuti da mnogi HRVI boluju i od mnogih drugih kroničnih oboljenja što ih svrstava u rizičnu skupinu, ali unatoč tome još uvijek strpljivo čekaju svoj red za cijepljenje, jednako kao i ostali građani", pišu.

"Također ovom prilikom želimo apelirati na sve građane, a pogotovo one koji obnašaju različite javne dužnosti te trebaju biti primjer ostalima, da imaju razumijevanja prema mnogim kroničnim bolesnicima kojima cjepivo može značiti život i poštuju definirane prioritete", stoji u priopećnju kojeg potpisuje predsjednik udruge Tihomir Trešćec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od ponedjeljka blaže mjere Stožer objavio detalje popuštanja mjera: Ništa od sjedenja na terasama kafića, nema glazbe...

Nakon što je javnost iznenadila činjenica da se rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras cijepio protiv korone, pod izlikom "da se ne baci", jučćer se saznalo da je cjepivo primio i predsjednik HGK Luka Burilović. Rekao je da je ratni vojni invalid. Danas je na pitanja novinara iznervirano ponavljao isto

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene