Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najduži let u povijesti tvrtke

Croatia Airlines prvi put leti za Kinu: Prevezli kineske sportaše, vratit će državljane Hrvatske i EU-a

Zrakoplov Croatia Airlinesa, ilustracija (Foto: Croatia Airlines)
Zrakoplov Croatia Airlinesa, ilustracija (Foto: Croatia Airlines) Foto: Croatia Airlines
Zrakoplov Croatia Airlinesa obavio je najdulji let u povijesti tvrtke i prvi put sletio u Kinu.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Croatia Airlines i turistička agencija Ban organizirali su komercijalni repatrijacijski let između Zagreba i kineskog grada Tianjina udaljenog stotinjak kilometara od Pekinga. Na letu su bili mladi kineski sportaši, a vratit će se državljani EU-a.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Jemenski hutisti, ilustracija Zaustavit će rezolucije UN-a Hutisti u Omanu postigli dogovor s moćnim saveznicima: Njihove brodove neće napadati

"Zrakoplov Airbus320 Croatia Airlinesa poletio je prema Tianjinu jutros u 1 sat s grupom od 120 mladih kineskih sportaša pekinškog sveučilišta koji su boravili u Hrvatskoj. Bio je to istodobno najdulji let u povijesti Croatia Airlinesa (gotovo 8000 kilometara), koji je obavljen s međuslijetanjem u kazahstanskoj Astani, nakon čega je slijedilo prvo slijetanje zrakoplova hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika u Kinu (u 13 sati po hrvatskom vremenu).

Povratni let obavit će se sutra (subota, 18. srpnja 2020.), također sa međuslijetanjem u Astani, kojim će u Zagreb biti prevezeni hrvatski državljani i državljani Europske unije.

Taj zahtjevni projekt u uvjetima epidemiološke krize u svijetu bio je pomno planiran i uspješno je realiziran uz veliku podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, što je još jedna potvrda uspješnih i kontinuiranih napora hrvatske diplomatsko-konzularne mreže u vezi s repatrijacijom hrvatskih državljana, kao i državljana drugih zemalja. Velik doprinos svemu dala je i putnička agencija Ban Tours, inače zakupac navedenih repatrijacijskih letova, čije je profesionalno osoblje s višegodišnjim bogatim iskustvom u avioprijevozu i organizaciji charter letova osiguralo ključne preduvjete za ostvarenje projekta", priopćili su Croatia Airlines i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene