Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Vlada je donijela odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena, a najniže mirovine porast će i za tri posto od 1. siječnja iduće godine.


Vlada je predstavila jesenski paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena u ukupnom iznosu od 21 milijarde kuna, koji sadrži mjere zaštite od rasta cijena energenata i hrane te brojne subvencije i pomoći za građane, javni i privatni sektor.

U sklopu paketa donesena je i odluka o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena.

Ilustracija Umirovljenici Foto: Vlada RH

Onima s mirovinama:

  • do 1850 kuna isplatit će se 1200 kuna
  • od 1850,01 do do 2350 kuna 900 kuna
  • od 2350,01 do 3350 kuna 600 kuna
  • od 3350,01 do 4360 kuna 400 kuna.

''Došli smo do povećanja cenzusa na 4360 kuna najviše mirovine, za koju će umirovljenik dobiti jednokratni dodatak. Iznosi su ostali isti - za najniže mirovine 1200 kuna, a za najviše 400 kuna. Nema prijava, kao što ih nije bilo ni prošlih puta. Od 1. listopada ide za hrvatske korisnike, a u prosincu za umirovljenike koji primaju mirovine iz inozemstva'', objasnio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Andrej Plenković Plenković najavio novi porez, Vlada predstavila nove cijene struje i plina, ograničila cijene dijelu namirnica
Umirovljenici i inflacija - 6 Inflacija ih gura preko ruba siromaštva: Zapanjujući broj umirovljenika primoran raditi

Ilustracija Umirovljenici Foto: Vlada RH

Uz to, od 1. siječnja će za tri posto porasti najniže mirovine, koje prema podacima HZMO-a za kolovoz prima nešto više od 278.000 građana.


  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju