Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potres u HNS-u: Posavec i Čačić žele 'izgurati' Vesnu Pusić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzbuna u ljevici nakon što je predsjednik Mesić mandat za sastavljanje Vlade dao Ivi Sanaderu. SDP i dalje ne priznaje poraz, a HNS-om se širi stranačko nezadovoljstvo.

Sve su glasnije inicijative za smjenu Vesne Pusić, no dolaze samo od jedne osobe - međimurskog župana Josipa Posavca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pristup s puno pregovora' Pusić: Hrvatska ne treba odlučivati o BiH Slika nije dostupna Josipović ocijenio 'Inicijativa Vesne Pusić je dobronamjerna i proeuropska'

Međimurski župan, koji je zbog ljubavi bio u sukobu interesa jer je supruzi namještao poslove, odlučio se dignuti protiv stranačkog vrha. 

Nakon loših rezultata izbora vodstvo treba odstupiti, smatra Posavec. 

Njegovo viđenje rezultata HNS-a na izborima razlikuje se od stava predsjednice Vesne Pusić. 

Ona, naime, tvrdi kako se HNS, u uvjetima u kojima je bipolarizacija samljela mnoge stranke, uspio održati kao treća stranka.

U Saboru će sjediti tri HNS-ovca manje nego u prošlom mandatu. To je loše, priznaje Pusić, no ne i dramatično. 

Josipa Posavca stranački kolege smatraju HDZ-ovim igračem.

No, to nije niti čudno kad znamo da je HNS u Međimurskoj županiji koalirao s HDZ-om.

'Ja nisam od nikoga instrumentaliziran, a najmanje od HDZ-a. Ja sam samostalna osoba i sve radim kao član stranke od prvoga dana', tvrdi Posavec.

Kruži priča kako iza Posavčeve ljutnje stoji sukob s Dragutinom Lesarom. Posavec je zbog njega odbio biti na listi, a na izborima čije rezultate kritizira nije sudjelovao čak ni kroz kampanju.

Vesna Pusić u '10 do 8'

U emisiji Mirjane Hrge, predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je kako protiv Posavca treba poduzeti sankcije zbog njegovog ponašanja na izborima. Naime, on ne samo da nije pristao biti šesti na listi, jer je želio biti drugi, već u kampanji nije ništa radio.

Na upit Mirjane Hrge postoji li mogućnost da Posavec želi raskrčiti put Radimiru Čačiću za ulazak u vladu s HDZ-om, Vesna Pusić odgovara kako takva mogućnost ne postoji.

'Čačić i ja vodimo HNS zajedno. Nema govora da bi Čačić podržavao u stranci kandidaturu za predsjednika stranke nekoga tko ne želi raditi', rekla je.

Pusić je dodala i kako Posavec ima ambicije kandidirati se za predsjednika HNS-a, što je posve legitimno, te da će se na proljeće iduće godine održati sabor stranke na kojem će se birati predsjednik.

Čitavu emisiju '10 do 8' pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene