Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres jačine 4,1 stupnjeva dogodio se 15.02 sati .


Danas je Sloveniju pogodio potres koji se osjetio i u Zagrebu.

Vezani članci Rušenje prve kuće koja je stradala u potresu - 4 Borba sa (sporom) obnovom: "Nemam što očekivati jer znam da je to prazan hod. Razočarani smo. Pustili su nas kao na otoku" Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Više od godinu dana prošlo je od potresa, a srušena tek druga kuća: ''Mučno. Djeca kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!'''

Potres magnitude 4.1 zabilježen je kod Brežica u Sloveniji u 15 sati i dvije minute, a osjetio se i na području Zagreba i okolice.

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je potres magnitude 4.1 zabilježen 9 kilometara sjeveroistočno od Brežica na dubini od 10 kilometara te da se osjetio na području Hrvatske.

Mnogi Zagrepčani pohrlili su na Twitter kako bi obavijestili što se dogodilo.

 Seizmološka služba Republike Hrvatske objavila je da je potres kod Brežica u Sloveniji, koji se osjetio i u Zagrebu, bio umjeren, magnitude 3.6 prema Richteru.

 

U 15 sati i 2 minute (ljetno SEV) dogodio se umjeren potres s epicentrom kod Brežica (Slovenija). Potres je imao magnitudu M=3.6 prema Richteru. Na temelju magnitude je procijenjeno da se u epicentru osjetio intenzitetom V (pet) stupnjeva makroseizmičke ljestvice, prioopćila je Seizmološka služba.