Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čitav stan se tresao'

Sloveniju pogodila dva potresa, podrhtavanje se osjetilo u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 4.8 stupnjeva pogodio je područje Slovenije, a osjetio se i na zagrebačkom području.

Ukoliko imate iskustva s ovim potresom možete nam ih poslati na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa zabilježen je na području 36 kilometara zapadno od Zagreba, sedam kilometara jugozapadno od Brežica i 10 kilometara jugoistočno od Krškog.

Potres je zabilježen na dubini od 10 kilometara.

Američka geološka služba USGS izvještava da je potres na navedenom području jačine 4.5 stupnjeva.

Potres je bio magnitude 4.3 prema Richteru, a u epicentralnom se području osjetio intenzitetom V-VI stupnja Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice, izvjestio je Geofizički odsjek PMF-a.

POTRES U ZAGREBU 'Smrznula sam se od straha. Samo sam tražila mjesto gdje se možemo sakriti'

Slovenski mediji pišu da je područje Brežica u 8:51 sati pogodio jak potres, 8 kilometara jugozapadno od tog mjesta. Žurnal24 piše da je potres bio jačine 4 stupnja i da ga se osjetilo i u Ljubljani.

Slovenska STA piše, pozivajući se na izjave očevidaca, da je u mjestu Kostanjevica ob Krki stradalo nekoliko dimnjaka u potresu.

Novi potres nekoliko minuta kasnije na istom području

Nakon inicijalnog potresa isto područje pogodio je i slabiji popratni potres jačine 3.5 stupnjeva, izvještava EMSC. Taj je potres zabilježen na dubini od pet kilometara i 38 kilometara zapadno od Zagreba i 13 kilometara južno od Krškog.

Jutros se tresla i šira regija

Ranije u nedjelju ujutro, šire područje regije isto se treslo pa je tako Albaniju pogodio i jak potres jačine 4.9 stupnjeva, izvještava EMSC. Taj potres dogodio se u 6:26 sati, a prethodio mu je slabiji jačine 3.3 stupnja, koji je zabilježen u 6:20 sati.

I u Hrvatskoj je jutros potres jačine 3 stupnja pogodio šire splitsko područje. Taj potres zabilježen je na dubini od 2 kilometra i 41 kilometar istočno od Splita, odnosno 18 kilometara od Donjih Brela, izvještava EMSC.

Čitatelji su nam se javili s reakcijama

'Bilo je zaista nestvarno. Sav sam se naježio od straha. Čitav stan nam se tresao', svjedočanstvo je koje nam je mailom poslao jedan čitatelj iz Zagreba.

'Živim u Remetama u Zagrebu, potres se dobro osjetio, monitor od računala se zatresao, osjetilo se jače podrhtavanje koje je trajalo dulje od 10 sekundi te se čulo neugodno pucketanje (ni sam ne znam točno čega). Bilo je vrlo neugodno'.

'Tišina. Još je relativno rano i uživam u krevetu .. i onda se krevet počeo tresti, pa ormar. Stvarno nisam nikad ovako 'dobro' osjetio potres. Jako čudan i neugodan osjećaj. Primijetio sam da je trajao oko 1 minutu. Nije mi bilo baš svejedno.'

'Blag potres osjetio se i u zagrebačkoj Dubravi. Ležala sam na krevetu i osjetila da se krevet blago zanjihao.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene