Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 18 sati umjereno jak potres jačine 3.3 stupnja pogodio je zadarsko područje.


Četiri kilometra sjeverno od Posedarja dogodio se potres jačine 3,3 stupnja i na dubini od 2 kilometra. Potres je zabilježen u 18:02 sati.

Vezani članci Potres kod Knina Novi potres kod Knina: Nakon jednog jačeg i serije manjih sad se tlo opet trese, seizmolozi uvjeravaju – "To je uobičajeno" Potres kod Gračaca Snažan potres probudio stanovnike Dalmacije i Like, osjetio se i u BiH: "Dobro nas je prodrmalo, tresao mi se krevet..."

Zasad nema izvještaja o materijalnoj šteti ili ozlijeđenima. Potres se dogodio na udaljenosti 17 kilometara sjeveroistočno od Zadra i 185 kilometara južno od zagreba, javlja Europsko-mediteranski seizmološki centar.

Seizmološka služba Hrvatske objavila je da su njihovi seizmografi u 18:01 zabilježili umjeren potres s epicentrom 25 kilometara istočno od Zadra. "Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na području Zadra", kaže se u izvješću Geofizičkog odsjeka Pridososlovno-matematičkog fakulteta.