Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio član Upravnog odbora HFP-a

Čobanković na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković ipak neće danas svjedočiti na sudu u slučaju 'mali maestro'.

Ministar poljoprivrede prvo je odveden pred krivu dvoranu od strane pravosudnih policajaca, gdje je čekao punih 20 minuta. Nakon što su ga odveli pred pravu dvoranu, Čobanković je ušao da bi svjedočio no sutkinja je njegovo ispitivanje odgodila zbog bolesti Svjetlana, Stanića, drugooptuženog u navedenom slučaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Planinska Bivši Sanaderov ministar nakon guljenja krumpira tuži Hrvatsku: "Na njega je vršen pritisak da potpiše sporazum" Slika nije dostupna Nepravomoćna odluka suda Ponovljeni 'Mali maestro': Gotovcu godina i deset mjeseci, Staniću godina dana

'Moram reagirati, imam brojne obaveze, disciplinirano sam čekao od devet sati. Poštujem kućni red, na porti sam predao poziv i osobnu iskaznicu te su me uputili pred jedan prostor, čekao sam 20 minuta i od novinara saznao da je rasprava odgođena', kazao je Čobanković u sudnici u kojoj je suđenje počelo u zakazano vrijeme.

Sutkinja Gordana Mihela Grahovac ispričala se Čobankoviću u ime pravosudne policije, što je čekao ispred pogrešne dvorane. No, napomenula je da je Čobankoviću na pozivu bila naznačena točna sudnica.

Podsjetimo, u ovom slučaju bivšeg potpredsjednika Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP) Ivana Gotovca tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita od poduzetnika Svjetlana Stanića kojemu je navodno zauzvrat davao informacije i upute kako da mimo tržišnih uvjeta povoljno stekne dionice Dalmacijavina i splitskoga hotela 'Bellevue' u vlasništvu HFP-a.

Čobankovića je Gotovčeva obrana pozvala za svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu jer je u to vrijeme bio član Upravnog odbora HFP-a. Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku oslobađajuću presudu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene