Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpredsjednici Sabora - Šeks, Jarnjak i Friščić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor, u nastavku konstituirajuće sjednice, danas za svoje potpredsjednike iz redova vladajuće koalicije izabrao HDZ-ovce Vladimira Šeksa i Ivana Jarnjaka te HSS-ovca Josipa Friščića, dok je glasovanje o potpredsjednicima iz redova oporbe odgođeno za iduću sjednicu.

Odgodu glasovanja predložio je HDZ-ovac Andrija Hebrang, obrazlažući da se oporbeni klubovi još nisu usuglasili tko bi trebao popuniti njihova dva potpredsjednička mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako zatreba, spreman svjedočiti Jarnjak o obustavi istrage protiv njega Slika nije dostupna 'Ako ima prijedloge, dobro je došao' Josipović nije naljutio Kosor, ali Friščića jest

SDP predlaže da se potpredsjednicima imenuju njihovi članovi Željka Antunović i Neven Mimica, dok je HNS predložio svoju predsjednicu Vesnu Pusić.

Iako Antunu Vujiću (SDP) nije bilo jasno zašto HDZ predlaže odgodu, budući da oporba sama odlučuje tko će biti njezini kandidati, HDZ-ovci su ustrajali u stavu da ne žele arbitrirati u izboru oporbenih potpredsjednika, te da se ta mjesta, sukladno dosadašnjoj praksi, trebaju popuniti konsenzusom.

Predsjednik Sabora Luka Bebić Hebrangov je prijedlog zato stavio na glasovanje pa je većina zastupnika odlučila da se izbor oporbenih potpredsjednika odgodi.

Sabor je potom imenovao predsjednicu, potpredsjednika i članove Odbora za izbor i imenovanja.

Taj se odbor, na čelu s predsjednicom Nevenkom Majdenić (HDZ) i potpredsjednikom Zdravkom Ronkom (SDP), povukao na svoju prvu sjednicu, na kojoj bi trebali stvoriti formalne pretpostavke za izbor i imenovanje članova Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav te za zakonodavstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene