Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorenje oporuke

VIDEO Poslušajte tajnu snimku iz odvjetničkog ureda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
„Ne mogu joj uzeti sve ali smatram da bi se tu moglo naći oko nekih 50 tisuća eura. Evo, da svaka dobijete 10 i da ja dobijem 10, ja sam zadovoljna.“ Čuje se to na snimci koja je navodno nastala u odvjetničkom uredu u Kutini.

Priču o krivotvorenju oporuke možete pogledati večeras u 22 sata u Provjerenom!

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Krivotvorenje oporuke zbog podjele nasljedstva i nagovaranje na lažno svjedočenje najozbiljnije su optužbe na račun kutinske odvjetnice Vesne Bajić.

Njih iznosi Florina Milat, koja je, tvrdi, odvjetnici pristala pomoći u krivotvorenju oporuke kako bi ljubavnici pokojnika osigurali nasljedstvo, ali i novčanu nagradu svakoj od njih.

„U uredu Vesne Bajić se radila lažna oporuka. Osobno sam svjedočila potpisivanju oporuke mrtvog čovjeka, čovjeka koji je umro. Potpisivali su je na prozorskom staklu u kuhinji“, ispričala je za Provjereno Florina Milat.

Godinama varala 74-godišnjakinju, krivotvorila joj čak i sudsku presudu

Priča se zakomplicirala kada se rodbina pokojnika nije složila s oporukom. Florina Milat, otkrila je kako se tada odlučila povući ali i zaštititi jer ju je odvjetnica Bajić, kako tvrdi, nagovarala na lažno svjedočenje, a ona je taj razgovor snimila.

Ekipa Provjerenog u Kutini je posjetila spomenutu odvjetnicu, koja je direktne upite o optužbama odbacila. „To ništa nije točno. To je sve laž. To je sve neistina i laž“, rekla je odvjetnica Bajić, uz tvrdnju da tajna snimka nije autentična.

Zato je ekipa Provjerenog tajnu snimku odnijela audiologu, koji je utvrdio kako nije riječ o montiranoj već autentičnoj snimci.

Optužbe za krivotvorenje oporuke nisu jedine – Mato Kustura tvrdi da ga je ista odvjetnica kao njegova zastupnica prevarila u slučaju protiv njegovog bivšeg poslodavca.

Točnije, Kustura tvrdi kako se ona nagodila s njegovim poslodavcem te novac iz nagodbe uplatila na svoj račun, također uz pomoć potpisa koji nije njegov već krivotvoren.

Jedan odvjetnički ured i nekoliko krivotvorenih potpisa razlog su zašto je ekipa Provjerenog odlučila rasvijetliti cijelu priču. Jer, unatoč zabrani bavljenja odvjetništvom zbog optužnice koja je protiv nje podignuta, poslušajte što nam je odgovorila odvjetnica Bajić.

– Ja obavljam svoju odvjetničku dužnost makar se htjelo drugačije.

– Dobro, ali iz odvjetničke komore su rekli da je vama trenutačno zabranjen rad.

– Ja idem normalno, ja sam odvjetnica Vesna Bajić koja zastupa svaku svoju stranku.

– Ali ako vi idete na posao kao odvjetnica, možete li vi sada nekoga zastupati?

– Normalno da mogu zastupati.

Na redakcijski mail jučer je stigao dopis odvjetnice Bajić koja se očito predomislila pa ustvrdila kako je u uredu mijenja kolega odvjetnik.

Odvjetnicu, tajnicu te ljubavnicu ODORH u Kutini tereti za krivotvorenje isprave, pokušaj prevare te sprečavanje dokazivanja. Postupci su u tijeku a odluku o krivnji odvjetnice donijet će nadležni sud.

Prema informacijama koje nam je dostavila sama odvjetnica u tijeku su i postupci koje je ona pokrenula protiv Florine Milat te se i u njima očekuje sudska presuda.

Ovu pravu kriminalističku priču pogledajte večeras u 22 sata u Provjerenom!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene