Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostalo ne otvara

Poslodavac s Hvara traži samo Slavonce: 6000 kn mjesečno, dodatna plaća, put, hrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko su Slavonci dobri radnici pokazuje slučaj oglasa u kojem se traže sezonci za rad na moru i to isključivo - Slavonci.

Oglas objavljen na portalu Moj posao ističe se uvjetima rada za osobu koja se traži za vilu Jagodna, u privatnoj uvali na Hvaru, u kojem se nudi plaća od 6 000 kuna na više te ostali povoljni uvjeti, piše Glas Slavonije.

'Prijave za posao iz Zagreba, Splita..., reći ću vam otvoreno, i ne otvaram. Odande se dolaze, zapravo, više kupati nego što ih zanima posao. Najbolji radnici su Slavonci, marljivi, odgovorni, sposobni i, najvažnije je, pošteni', ima samo riječi hvale za sezonce s istoka Hrvatske Ana Hraste čiji je otac vlasnik vile kapaciteta od 25 do 30 gostiju.

Tvrdi kako radnike za ovogodišnju sezonu tek treba odabrati no isključivo želi Slavonce. Lani su imali dvije djevojke iz Slavonije i zadovoljni su njihovim radom. Isplatili su im čak dodatnu zaradu zbog zalaganja na poslu.

'Sezonci se javljaju i na naš aktualni oglas, puno njih iz Slavonije, među kojima ima dosta i muškaraca, no prednost imaju žene jer imamo jednu smještajnu jedinicu pa nam je tako zgodnije, da sve budu žene, cure', rekla je Ana, koja zaposlenicima plaća i putne troškove. Treba joj šest radnika.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Radna mjesta Došlo je do promjena na listi najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: Jedan podatak izaziva zabrinutost

Na upit kako to da oni nude plaću od čak 6000 kn, a mnogi drugi tek minimalac, kći vlasnika vile odgovora: 'Ako nećeš dati, nećeš ni dobiti. To je naš stav! Više mi se isplati dati veću plaću, tada su ljudi odgovorniji u radu za takvo primanje!', piše Glas Slavonije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene