Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je sljedeći?

Novac bez računa: Poreznici ZATVORILI hvarski Carpe Diem Beach

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Linićevi poreznici idu i zatvaraju. U ponedjeljak je na redu za pečaćenje bio popularni hvarski Carpe Diem Beach, u kojem su poreznici pronašli 100.000 kuna bez računa.

Nakon hotela, to je i prvi klub koji Porezna zatvara usred sezone. Tamo su poreznici pronašli više od 100.000 kuna bez računa.

>> Ugostitelj PRIJE FISKALIZACIJE mjesečno zarađivao 5 tisuća kuna, A SADA...

Sav promet mora biti evidentiran, pa tako i više od 120 tisuća kuna koliko su inspektori, navodno, zatekli u klubu na Paklenim otocima. Prijevoz do otoka i ulaznica u klub naplaćivali su se 200 kuna. Zato će klub biti zatvoren na pet dana, a slijede kazne od više od 100 tisuća kuna.

'Tamo gdje nisu izdavali račune sukladno navedenim propisima, moramo ići na zatvaranje jer je to stav ove kuće gdje se u sve ove mjesece želi uspostaviti onaj red koji svi građani ove države žele', rekao je Josip Lozančić, zamjenik ravnateljice Porezne uprave.

'Zapečatili smo Carpe Diem Beach jer nije ispostavio račune inspektorima prilikom prodaje karata', rekao nam je telefonom Goran Kraljević iz Porezne uprave.

No, iz kluba tvrde kako se radi o grečki i to tehničkoj. 'Zapravo tehnička greška koja se dogodila na dan njihova posjeta zbog čega su oni ustanovili određeni iznos viška. Međutim nije istinita informacija da se u blagajni nalazilo 125 tisuća kuna viška', obrazložio je Nenad Hervatin, glasnogovornik kluba.

Klubu slijedi kazna u iznosu od 170 tisuća, a odgovornim osobama ukupno 30 tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene