Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 30.srpnja do 3.kolovoza

PORCIJUNKULOVO 2014. - Jubilarna 50. godišnjica najboljeg od Međimurja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porcijunkulovo je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava jubilarnu 50. godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca.

Prvobitno zamišljena kao “Sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkule“ (02.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u županiji” koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec.  U pet dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Pročitajte i ovo Porcijunkulovo (Dnevnik.hr) Velika manifestacija Ispod tisuća šarenih kišobrana počelo Porcijunkulovo Slika nije dostupna Pratili ga Grbin i Maras Zoran Milanović viđen u Čakovcu u društvu vodećih SDP-ovaca: Vraća li se u politiku?

PORCIJUNKULOVO 2014. - otkriveni datumi koncerata Severine, Massima, klapa... !

U periodu trajanja manifestacije, organizirani su brojni glazbeni programi poznatih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i to na tri pozornice. Svoje nastupe su potvrdili Severina, Plavi Orkestar, Massimo, Zvonko Bogdan, Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Organizatori očekuju više od nekoliko desetaka tisuća posjetitelja. Među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Ovako je to izgledalo 2013. godine Porcijunkulovo, prijenos iz Čakovca!

Uz sve nabrojeno održavaju se i nezaobilazni programi kao što su kuhanje velike međimurske juhe, međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, ČAK strongman by Porcijunkulovo, radionice starih zanata, smjena straže Zrinske garde i brojni drugi.

Stoga Vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite i svojim sudjelovanjem obogatite najveću kulturno-turističku manifestaciju u Međimurju "PORCIJUNKULOVO 2014."!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene