Jedan od turističkih aduta krajnjeg juga je i surfanje. Zahvaljujući povoljnom vjetru, Viganj na Pelješcu prava je mala surferska oaza. Zbog bogatog sadržaja, Općina Orebić na godinu ostvari i 500.000 noćenja. A na kontinentu je Čakovec središte dobre zabave.

Galerija


Viganj, maleno mjesto na Pelješcu posebno je zbog maestrala kakvog nema nigdje drugdje na Jadranu, a brojni će reći ni na Mediteranu. Upravo zato okupljalište je surfera, ali i svih onih koji tek žele naučiti kako jedriti na vjetru. Prvi korak je naučiti stajati na dasci.

Vezani članci Leon Krištović U padu motornog zmaja poginula dva muškarca, ribiči pomogli u potrazi: ''Ronioci su po udici došli do mjesta pada'' Pad motornog zmaja - 2 Tragedija u Čakovcu: U padu motornog zmaja poginule dvije osobe, ronioci pronašli tijela

Ujutro je vjetar slabiji, a poslijepodne je rezervirano za iskusnije. "U sedmom dolaze mjesecu samo Slovenci, a u osmom mjesecu su Nijemci. Ima nešto malo Hrvata, ali volio bi da ih je više, da se malo priključe i domaći ljudi", govori instruktor Mateo Opačak. Upravo se kao doma osjećaju Slovenci koji često dolaze na obiteljski odmor.

Sigurni uvjeti, blizina sadržaja i smještajnih objekata i dobra atmosfera ono su što ljude privlači u Viganj. Tečajevi su namijenjeni i djeci i odraslima.

Surfanje je dodatna ponuda Općine Orebić koja na godinu ostvari oko 550.000 noćenja. Broj od 4.300 stanovnika u ljetnim mjesecima raste i do pet puta. "Temeljni problem turističke ponude i života općine Orebić je prometna infrastruktura, koja je na razini ne poratnih godina, domovinskog rata nego drugog svjetskog rata, u tim standardima i kategorijama.", ističe načelnik općine Orebić Tomislav Ančić.

Velik broj gostiju i loša infrastruktura problemi su brojnih mjesta na moru. Zato razina gostiju mora ostati na optimalnoj razini, a rasti treba sadržaj i kvaliteta.

Središte dobre zabave na kontinentu proteklih je dana Čakovec. Šareni kišobrani postavljeni duž glavne ulice simbol su Porcijunkulova čiji posljednji dan prolazi u znaku tisuća posjetitelja koji nisu dolazili samo iz Hrvatske već i iz Italije, Njemačke, pa čak i Kanade. Posjetitelje nije mogla rastjerati niti kiša, a svi su smještajni kapaciteti za vrijeme Porcijunkulova popunjeni.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr