Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turističke atrakcije

Surferska oaza i šareni kišobrani privukli tisuće turista: "Smještajni kapaciteti su popunjeni"

Surfanje na Pelješcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Surfanje na Pelješcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Surfanje na Pelješcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Surfanje na Pelješcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Surfanje na Pelješcu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Jedan od turističkih aduta krajnjeg juga je i surfanje. Zahvaljujući povoljnom vjetru, Viganj na Pelješcu prava je mala surferska oaza. Zbog bogatog sadržaja, Općina Orebić na godinu ostvari i 500.000 noćenja. A na kontinentu je Čakovec središte dobre zabave.

Viganj, maleno mjesto na Pelješcu posebno je zbog maestrala kakvog nema nigdje drugdje na Jadranu, a brojni će reći ni na Mediteranu. Upravo zato okupljalište je surfera, ali i svih onih koji tek žele naučiti kako jedriti na vjetru. Prvi korak je naučiti stajati na dasci.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina"

Ujutro je vjetar slabiji, a poslijepodne je rezervirano za iskusnije. "U sedmom dolaze mjesecu samo Slovenci, a u osmom mjesecu su Nijemci. Ima nešto malo Hrvata, ali volio bi da ih je više, da se malo priključe i domaći ljudi", govori instruktor Mateo Opačak. Upravo se kao doma osjećaju Slovenci koji često dolaze na obiteljski odmor.

Sigurni uvjeti, blizina sadržaja i smještajnih objekata i dobra atmosfera ono su što ljude privlači u Viganj. Tečajevi su namijenjeni i djeci i odraslima.

Surfanje je dodatna ponuda Općine Orebić koja na godinu ostvari oko 550.000 noćenja. Broj od 4.300 stanovnika u ljetnim mjesecima raste i do pet puta. "Temeljni problem turističke ponude i života općine Orebić je prometna infrastruktura, koja je na razini ne poratnih godina, domovinskog rata nego drugog svjetskog rata, u tim standardima i kategorijama.", ističe načelnik općine Orebić Tomislav Ančić.

Velik broj gostiju i loša infrastruktura problemi su brojnih mjesta na moru. Zato razina gostiju mora ostati na optimalnoj razini, a rasti treba sadržaj i kvaliteta.

Središte dobre zabave na kontinentu proteklih je dana Čakovec. Šareni kišobrani postavljeni duž glavne ulice simbol su Porcijunkulova čiji posljednji dan prolazi u znaku tisuća posjetitelja koji nisu dolazili samo iz Hrvatske već i iz Italije, Njemačke, pa čak i Kanade. Posjetitelje nije mogla rastjerati niti kiša, a svi su smještajni kapaciteti za vrijeme Porcijunkulova popunjeni.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene