Slijedeće godine u Hrvatskoj će se u proljeće provesti novi popis stanovništva. Odvijat će se u dvije faze, internetski i osobno, a koštat će 177 milijuna kuna.

Galerija


U proljeće iduće godine provest će se novi popis stanovništva. Vlada je u hitnu saborsku proceduru uputila prijedlog zakona kojim će se popis regulirati.

Vezani članci Portal e-Građani - 4 Novi dizajn za ambiciozan plan Vlade: Provjerili smo koje su prednosti poboljšanog portala e-Građani, na kojem su radili i stručnjaci s Harvarda Ministar financija Zdravko Marić - 1 Ministar Marić: ''Idućeg tjedna ćemo usvojiti nacrt Nacionalnog plana oporavka. Ove godine očekujemo prvih 13 posto pozajmice''

Popisivanje će se odvijati u dvije faze. U prvoj fazi građani će se sami prijavljivati kroz elektronički sustav e-Građani, a u drugoj će popisivači ići klasičnom metodom od vrata do vrata. Za novi popis stanovništva država je u proračunu osigurala 177 milijuna kuna.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako će popis stanovništva za slijedeću godinu biti najopsežnije statističko istraživanje s obzirom na broj jedinica, ali i najbogatiji izvor podataka o stanovništvu neke zemlje.

„Podaci koji se prikupljuju popisom nužni su za provedbu raznih gospodarskih, socijalnih, razvojnih, demografskih i drugih politika i znanstvenih istraživanja“, zaključio je Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr