Slijedeće godine u Hrvatskoj će se u proljeće provesti novi popis stanovništva. Odvijat će se u dvije faze, internetski i osobno, a koštat će 177 milijuna kuna.

Galerija


U proljeće iduće godine provest će se novi popis stanovništva. Vlada je u hitnu saborsku proceduru uputila prijedlog zakona kojim će se popis regulirati.

Vezani članci Zdravko Marić Ministar Marić o novim mjerama Vlade: "Ono što je bilo nezamislivo, sad je zamislivo. Sve je na stolu" Zdravko Marić Ministar Marić otkrio kad bi mogao krenuti moratorij građanima i poduzetnicima na otplatu kredita

Popisivanje će se odvijati u dvije faze. U prvoj fazi građani će se sami prijavljivati kroz elektronički sustav e-Građani, a u drugoj će popisivači ići klasičnom metodom od vrata do vrata. Za novi popis stanovništva država je u proračunu osigurala 177 milijuna kuna.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako će popis stanovništva za slijedeću godinu biti najopsežnije statističko istraživanje s obzirom na broj jedinica, ali i najbogatiji izvor podataka o stanovništvu neke zemlje.

„Podaci koji se prikupljuju popisom nužni su za provedbu raznih gospodarskih, socijalnih, razvojnih, demografskih i drugih politika i znanstvenih istraživanja“, zaključio je Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr