Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatne ideje poslodavaca

Ponuda koja se odbija: Ujutro bi trebala čistiti, popodne predavati hrvatski, i to bez dana odmora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski skijaški kamp u Austriji objavio je oglas za posao u kojem traži jednu osobu za dva radna mjesta. Radno vrijeme je cijeli dan, 7 dana u tjednu, a radi se o poslovima profesorice hrvatskog jezika i spremačice.

Profesorica hrvatskog jezika Romana Fabijanov našla je oglas za zapošljavanje profesorice hrvatskog jezika. Riječ je o podučavanju djece u hrvatskom skijaškom kampu u Austriji u popodnevnim i večernjim satima. Poslala je zamolbu i životopis, pa dobila sljedeći odgovor.

Pročitajte i ovo Slovenski specijalci, ilustracija Velika akcija Slovenski specijalci upali u osnovnu školu: Uhićena je učiteljica Ilustracija Lijep iznos Čistačica pala dok je čistila prozore u školi: Nitko nije kriv, ali svejedno će dobiti odštetu

„Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali također i osobu koja je spremna pomoći u ostalim procesima kampa. Nažalost radnu dozvolu kao učiteljica hrvatskog ne možemo dobiti, ali radnu dozvolu kao spremačica, to možemo dobiti. Tvoj zadatak bi bio u jutarnjim satima pomagati u pospremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organiziranju i provedbi nastave Hrvatskog jezika sa djecom. Plaća neto 1.100 eura. Radi se sedam dana u tjednu“, citira Romana.

Sve prijavila inspekciji

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada od koje očekuje reakciju budući da je riječ o sramotnim uvjetima i natječaju.

Poslodavac nije odgovarao na naše pozive i upite e-mailom i SMS-om, a sindikati poručuju: "Ma koliko očajni bili, ne pristajte na takve uvjete i prijavljujte takve poslodavce."

Smije li se raditi 100 sati tjedno, pitali smo Krešimira Severa, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata.

„Prekovremeno se može raditi još 10 sati u tjednu, dakle sve skupa 50 sati u tjednu, a radnici ne bi smjeli prihvaćati takve vrste poslova jer time zapravo stvaraju El Dorado za poslodavce koji iskorištavaju njihovu nemoć“, kaže Sever i dodaje da se takve slučajeve treba prijaviti inspekciji.

Tko zna što bi mi još uvalili...

Romana se pak pita što bi joj još uvalili da je prihvatila posao.

„Cijelo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih vesela, čila i puna motivacije učim jezik i književnost“, kaže profesorica.

Hajde, profesorice, pa znamo da možete i čistiti. Uskoro bismo mogli čuti i „hajde, gospođo čistačice, znamo da možete i predavati“.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene