Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ponovno zatražena istraga u slučaju 'Selotejp'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je zatražilo još jednu dopunu istrage u slučaju "selotejp" sa zahtjevom da se ispita jedan novi svjedok i četvero koje je prije predlagalo, a koji nisu bili prihvaćeni.

Istražni sudac Mario Kovač odbio je taj zahtjev ŽDO-a pa će o njemu sutra raspravljati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda, izvijestio je glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Istražni sudac Kovač 19. ožujka bio je prihvatio prijedlog ŽDO-a za dopunu istrage protiv okrivljenika Branimira Glavaša i drugih zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, te je bio zakazao još tri ročišta. 3. travnja završena je dopuna istrage i istražni sudac Kovač je predmet predao ŽDO-u, koji je danas ponovno zatražio dopunu istrage.

Tijekom dopune istrage saslušano je 17 svjedoka, među kojima 13 tužiteljstva i četiri obrane. 

U proteklih šest mjeseci, koliko traje istražni postupak, sudac Kovač saslušao je 147 svjedoka.

U slučaju "selotejp" sedam okrivljenika, među kojima je i Branimir Glavaš, tereti se za ubojstva deset osoba na obali Drave u Osijeku 1991. i pokušaj ubojstva Radomira Ratkovića koji danas živi u Srbiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene