Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Različiti iskazi

Poljuljan dio iskaza ključnog svjedoka protiv Polančeca u aferi Spice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana Damira Polančeca nastavila je s unakrsnim ispitivanjem Miroslava Vitkovića, Uskokovog krunskog svjedoka u aferi Spice.

Bivši predsjednik Uprave Podravke u istrazi je optužio Polančeca da je organizirao kriminalnu grupu za preuzimanje Podravke. Danas kaže kako ne zna jesu li kriminalna skupina, ali su bili paralelni sustav. Obrana se obrušila i na USKOK jer tvrde da su pregledavanjem video snimke Vitkovićeva ispitivanja utvrdili da su u zapisniku namjerno izostavili ključne dijelove iskaza.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Damir Polančec NIZ RAZLOGA ZA TUŽBU Odvjetnici oslobođenih u aferi Spice pripremaju zajedničku tužbu protiv države. Polančec: "Nekoliko desetaka tisuća kuna za 12 godina ukradenog života..."

>> Vitković u istrazi optužio Polančeca, a na sudu je suočen sa snimkom...

Više od četiri sata odvjetnik Damira Polančeca Anto Nobilo je postavljao neugodna pitanja svjedoku. Vitković je istražiteljima među ostalim ispričao da se Polančec često sastajao s ostalim osumnjičenim u kafiću trgovačkog centra.

'Kako možete reći da ste ih vidjeli u Intersparu, a Interspar je otvoren prije godinu i pol?', upitao je Nobilo svjedoka.

'Može biti da sam vremenski period krivo naveo', kazao je Vitković.

Obrana je prozvala Vitkovića da je uredniku javne televizije dostavljao informacije o spornim kreditima, predočivši ispis telefonskih poziva iz kojih je vidljivo da su često komunicirali. Nobilo je predočio i SMS poruke koje je Vitković uputio novinaru lokalnog lista.

'U kojima ste Damira Polančeca nazvali psihopatom, rumeni primitivac, pič**, iskompleksiran. Jeste to poslali?', upitao ga je Nobilo na što je Vitković odgovorio: 'Ne mogu se sjetiti'.

Obrana smatra da je s ovim ispitivanjem srušena ključna teza tužiteljstva da je skupina htjela preuzeti Podravku sa 75 posto plus jednom dionicom. Na snimci iz Uskoka Vitković govori da je glupost da netko ide na takvo preuzimanje kad može upravljati tvrtkom s 25 posto plus jednom dionicom. Obrana je razotkrila i da u USKOK-ov spis nije ušlo sve što je Vitković govorio, a bilo je povoljno za Polančeca. Tvrde da su namjerno izostavljene činjenice koje su vrlo bitne za postupak.

'Nije greška. Namjerno je. I DORH je to shvatio, oni više ne snimaju svjedoke jer su vidjeli da rade u korist svoje štete. Ovaj predmet je najbolji primjer kako se friziraju iskazi', kazao je Nobilo.

'Te razlike uopće nisu suštinske. Dakle, u zapisnik s glavne rasprave se unosi kratki sadržaj ispitivanja svjedoka. Apsolutno nema nikakvih razlika', kazala je zamjenica ravnatelja USKOK-a Tamara Laptoš.

Suđenje se nastavlja idući tjedan kad će Vitkovića ispitivati odvjetnici ostalih optuženika.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene