Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Strani policijski službenici u okviru projekta 'Sigurna turistička sezona' pomažu hrvatskim kolegama, a to pokazuje i situacija u kojoj je poljski policajac pomogao pronalasku dvogodišnjaka i automobila za koje se sumnjalo da su nestali s parkirališta.


Da strani policijski službenici, koji u okviru projekta "Sigurna turistička sezona" borave u Hrvatskoj, pomažu hrvatskim kolegama u rješavanju komunikacijskih barijera i bržem rasvjetljavanju događaja pokazuje i neobičan slučaj koji se nedavno dogodio u Puli, gdje je poljski policajac pomogao pronalasku dvogodišnjaka i automobila za koje se sumnjalo da su nestali s parkirališta.

Vezani članci Avion, ilustracija Pulska zračna luka dočekala prve ovogodišnje putnike iz Rusije: ''Popunjenost prvog leta je bila iznad očekivanja'' Glavata želva s udicom u jednjaku stigla na oporavak u Centar za oporavak 01 Udice ugrožavaju živote glavatih želvi: Martin će dobiti novu šansu za život

Kako obiteljski nesporazum na noge može podići velik broj policajaca prošlog je tjedna iskusila istarska policija koja je u petak iza 18 sati zaprimila dojavu djelatnika trgovine da su mu se obratili Poljaci i panično prijavili da im je s parkirališta ukraden audi njemačkih registracija u kojem se nalazilo dvogodišnje dijete.

ŠOK U FUNTANI Dječak iz Danske prijavio njemačkog pervertita i pedofila koji ga je slikao

"U postupanje se odmah uključio maksimalan broj policijskih službenika, uključujući i poljskog policijskog službenika Pawela Majchera. Ubrzo je utvrđeno da su 46-godišnjak, 45-godišnjakinja, 24-godišnjak i 23-godišnjakinja s dvogodišnjim djetetom došli u kupovinu namirnica te da su u trgovinu otišli 45-godišnjakinja, 24-godišnjak i 23-godišnjakinja, no kada su se vratili na parkiralištu nije bilo 46-godišnjaka, djeteta ni vozila.

Naime, 46-godišnjak se odlučio provozati po gradu dok se ostali ne vrate iz trgovine, no izgubio se prilikom vožnje te se do trgovine vratio nakon četrdesetak minuta vožnje. Budući da tamo više nije pronašao svoju obitelj, uputio se prema turističkom naselju na Verudeli, gdje su boravili.

Na rampi turističkog naselja su ga u 19.15 sati zaustavili policijski službenici, koji su poduzimali radnje traganja za vozilom te su obavljenim alkotestiranjem utvrdili da 46-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem od 2,4 promila", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Muškarcu je izdan prekršajni nalog te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola, a cijeli nesporazum oko nestanka vozila i djeteta ubrzo je razjašnjen zahvaljujući poljskom policijskom službeniku koji se odmah uključio u akciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook