Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Početak nove školske godine u Koprivnici obilježen je otvaranjem nove zgrade Gimnazije Fran Galović i sportske dvorane, izgrađenih po modelu javno-privatnog partnerstva, koje je otvorila potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.


Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica pokrenuli su projekt izgradnje gimnazije i sportske dvorane u Koprivnici po modelu javno-privatnog partnerstva, a nakon dvogodišnjih priprema i jednogodišnje izgradnje škola je dovršena i opremljena u predviđenom roku, a predviđena je za rad u jednoj smjeni za 900 učenika.

Vezani članci Koprivnički vatrogasci izvlačili bebu ostavljenu u automobilu 01 Vatrogasci razbili prozor na automobilu i spasili bebu, prodavačica objasnila što se dogodilo: "Zakopčala je malenog i zatvorila vrata..." Slika nije dostupna Obnova poplavljene dvorane: 'Netko naređuje, netko radi'

U školskom dijelu ove građevine izgrađeno je 75 školskih prostora, odnosno 35 učionica, 28 kabineta, 9 specijaliziranih učionica, knjižnica, zbornica i multimedijalna dvorana.

Ispred oko dvije tisuće uzvanika, među kojima oko 700 koprivničkih gimnazijalaca i njihovih profesora, Jadranka Kosor je podsjetila da je Vlada ove godine osigurala besplatne udžbenike svim učenicima osnovnih škola, a učenicima prvih razreda srednjih škola besplatne udžbenike, prijevoz i smještaj u domovima za što je iz državnog proračuna izdvojeno 450 milijuna kuna.

Na svečanosti otvaranja bili su izaslanik predsjednika RH Boris Šprem, potpredsjednik Vlade Damir Polančec, saborski zastupnici te koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić i koprivničko-križevački župan Josip Friščić.

Za izgradnju gimnazije i sportske dvorane Grad Koprivnica osigurao je građevinsko zemljište od 23.898 četvornih metara, financirao je projektnu dokumentaciju u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna te je oslobodio investitora od plaćanja komunalnog doprinosa.

Naručitelji su izgradnje objekta, neto površine 11.670 četvornih metara, Koprivničko-križevačka županija koja je naručitelj 61,5 posto prostora za školske potrebe, površine od 7180 četvornih metara, i Grad Koprivnica koji je naručitelj 38,5 posto prostora za dodatne potrebe sportske dvorane površine 4490 četvornih metara.

Koprivničko-križevačka županija, za najam školskog prostora, plaćat će najamninu od gotovo 546 tisuća kuna mjesečno, a Grad Koprivnica, za najam dodatnog prostora, plaćat će blizi 299 tisuća kuna mjesečno. Grad i Županija godišnje će ukupno plaćati 10,132 milijuna kuna najma tvrtki Tehnika koja je gradila objekt i sljedećih 25 godina će ga održavati. 

Tvrtku Tehnika financirala je Hypo Alpe -Adria banka čija je predsjednica Uprave Radojka Olić nakon svečanog otvaranja izjavila kako su ponosni što su sudjelovali u tom projektu. Ta je banka koprivničkoj gimnaziji uručila i donaciju didaktičke i informatičke opreme

U opremanje objekta uključila se i Podravka d.d. Koprivnica nabavom audio-vizualne i informatičke opreme, u vrijednosti većoj od pola milijuna kuna.