Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere sigurnosti

Policiju čeka paklena subota: Prosvjedi i derbi Dinamo-Hajduk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok HDZ i dalje, zasad bez konkretnih dokaza, optužuje oporbu za organizaciju prosvjeda, policija se vrlo pažljivo priprema za sutrašnje, najavljene u 15 gradova.

Cijeli su se dan na brojnim sastancima dogovarali koraci, posebno za Zagreb jer se na Maksimiru igra derbi Dinamo-Hajduk. Stvari su dodatno zakomplicirali navijači Dinama koji su najavili bojkot utakmice pa policija strahuje od udruživanja s prosvjednicima.

Pročitajte i ovo Joe Biden Brza akcija Agenti Bidenove tajne službe pucali na tri osobe! S njima bila predsjednikova unuka: "Vjerujemo da nitko nije pogođen" Slika nije dostupna Nisu odmah shvatili Novi skandal u BiH: Izetbegović godinu dana koristio policijsku zaštitu na koju nema pravo

>> Upozorenje: Policija najavila snimanje prosvjeda i derbija

Policiju čeka paklena subota, sutrašnji događaji ocijenjeni su visokorizičnima. Na terenu će biti 1000 policajaca. U ispomoć dolaze i oni iz drugih županija. 'Mogu reći da, što se tiče policije, sukladno zakonu, da ćemo mi snimati navedena događanja i da ćemo to koristiti u slučaju potrebe', rekla je Jelena Bikić, glasnogovornica PU zagrebačke.

Navijači: Ne namjeravamo sudjelovati u prosvjedima

U slučaju nereda napadači će se identificirati pomoću snimki. Osiguravanje neće biti lagano jer cijelu Hrvatsku sutra čeka 15 prosvjeda. Uz dva koncerta i proslavu u Lisinskom, u Zagrebu će biti i protuvladine demonstracije. Prosvjednici imaju stari obrazac, šetnju gradom, a možda i gađanje jajima, kao sinoć pred HDZ-om. Na Maksimiru je kritični derbi Dinamo-Hajduk.

Policija je već napravila detaljan plan osiguranja. Stadion na Maksimiru uoči sutrašnjeg derbija samo je jedna od lokacija koju će osiguravati brojne ekipe interventnih policajaca. Situaciju dodatno komplicira dio navijača plavih, koji bojkotira utakmicu.  Mogućnost da se udruže s prosvjednicima odbacuju, iako će se pola sata prije utakmice naći na Cvjetnom trgu - istoj lokaciji gdje se ranije nalaze 'fejsbukovci'.

'Ne namjeravamo sudjelovati u tim prosvjedima. Imamo svoju briju i to je to. Pozivamo sve da nam se pridruže u jednoj dobroj normalnoj atmosferi', rekao je Danijel Hrnjak, predsjednik Udruge navijača Dinama. Normalnom bodrenju jedne i druge ekipe nada se i mladi vratar Ivan Kelava. Kao igrač Dinama uključen je u akciju Stop nasilju, stop rasizmu.

Kelava: želimo da sve bude u što ljepšem tonu

'Sigurno da kad imamo lijepo navijanje, lijepu podršku, kad svi zajedno pjevaju puno nam je lakše kad nas bodre, nego kad se događaju neke gluposti. Kad se prekida zbog tučnjave, zbog bacanja baklji. Sigurno da ni nama nije lako. Želimo da sve bude što korektnije, u što boljem i ljepšem tonu', rekao je Kelava.

A za sve one koji misle raditi nerede- upozorenje. Nakon Radićeve je 39 osoba kazneno prijavljeno. U pritvoru su i napadači na autobus PAOK-ovih gostiju. Nedavno je izrečena i presuda Nikici Maroviću koji je topovskim udarom ozlijedio varaždinskog policajca koji je nakon svibanjskog derbija ostao bez oka. Uskoro na snagu stupa i novi, mnogo represivniji zakon o sprečavanju nereda na utakmicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene