Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili pojačanje iz drugih uprava

Upozorenje: Policija najavila snimanje prosvjeda i derbija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutrašnji nogometni derbi između Dinama i Hajduka te protuvladin prosvjed u središtu Zagreba u zagrebačkoj policiji smatraju zahtjevnim događajima što se osiguranja tiče sigurnosti.

Stoga je policija od drugih policijskih uprava zatražili ispomoć u broju policajaca, izjavila je glasnogovornica PU zagrebačke Jelena Bikić. Izvijestila je da će policija oba događaja snimati, 'što je upozorenje onima koji pokušaju izazvati nerede da će biti evidentirani i procesuirani'. Policijska glasnogovornica sudionike oba događaja upozorava i na zabranu donošenja bilo kakvih predmeta koji mogu poslužiti za nanošenje ozljeda, a koje će policija, pronađe li ih, oduzimati.

Što se tiče utakmice između Dinama i Hajduka, koja je označena kao visoko rizična, policija poziva navijače splitskog kluba da vozila kojima pristižu u Zagreb do 18,30 sati parkiraju ispred sveučilišne bolnice na prilazima gradu, odakle će biti autobusima prevezeni u Maksimir, a kako bi se spriječile gužve u gradu i moguće oštećivanje vozila. Sutrašnji protuvladin prosvjed, koji je najavljen kao najmasovniji do sada, počinje u 18 sati na Cvjetnom trgu, a utakmica počinje u 20,15 sati.

Navijači Dinama Bad Blue Boysi najavili su bojkot utakmice te okupljanje na Cvjetnom trgu oko 19 sati, odakle će se uputiti u Radićevu ulicu, gdje će u kafićima gledati derbi. Torcida je, pak, najavila veći dolazak Hajdukovih navijača na utakmicu. Iz oba navijačka tabora najavili su kako nemaju namjeru pridružiti se prosvjednicima, već da im je na umu samo derbi. (HIna)

Pročitajte i ovo Davor Božinović Slijedi krim istraživanje Božinović o napadu na Ivoševića: "Policija je zaprimila njegov iskaz" Slika nije dostupna Napad nakon derbija Split: Privedeno troje zbog napada na policajce, za ostalima se traga

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene