Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrali dragulje vrijedne 70 milijuna funti

'Policija vjeruje da su lopovi Hrvati, Srbi ili Rusi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani razbojnici prerušeni u žene koji su opljačkali poznatu draguljarnicu Harry Winston u Parizu 'govorili su jezikom koji podsjeća na srpsko-hrvatski ili ruski', zaključila je tamošnja policija.

Draguljarnica je oštećena za čak 70 milijuna funti vrijedan nakit, a 'pothvat' se smatra jednom od najvećih pljački dragulja u povijesti, piše britanski Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Slika nije dostupna Komentirao Vučićeve izjave Medved: "Srbija se mora suočiti s istinom i svojom ulogom u provedbi velikosrpske ideologije. Na istini možemo graditi buduće odnose"

Iako je policija jučer izvijestila o tri pljačkaša, britanski medii danas redom navode kako su u pljački sudjelovale četiri osobe.

Dok su dvojica na nišanu držala zaposlenike, druga su dvojica muškaraca skupljala plijen. 

Policija je izvijestila da su lopovi bili 'zastrašujuće učinkoviti i temeljito pripremljeni', a navodno su točno znali gdje se što nalazi. 

>> Opljačkana najprestižnija draguljarnica na svijetu

Alarm i nadzorne kamere povezane su s centrom za sigurnost u Švicarskoj što je, vjeruje policija, razlog zbog kojeg je dojava malo kasnila. 

Svjedoci, prema izvješću policije, tvrde da su pljačkaši razgovarali na francuskom jeziku, ali i na stranom za kojeg vjeruju 'da je srpski, hrvatski ili čak ruski'.

'Problem je što je dragulje relativno jednostavno prokrijumčariti u središnju Europu. Zato je moguće da je skupina pljačkaša povezana s istokom Europe. Taj je dio Europe Eldorado za kradljivce dragulja', izjavio je glasnogovornik policije. 

Prije tri dana u Francuskoj su osuđena trojica Srba za niz pljački draguljarnica koje su počinili na tamošnjoj obali. 

Policija tvrdi kako će ukradeni dragulji najvjerojatnije biti prodani na području istočne Europe i to za svega 20 do 30 posto njihove tržišne vrijednosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene