Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija se uključila u nadzor 'Rovinjskog sunca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski su djelatnici od danas uključeni u izravne izvide nadzora u Domu za djecu i odrasle 'Rovinjskom suncu', potvrdio je novinarima u Puli glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun koji nije htio precizirati radi li se o kriminalističkoj policiji.

Prema njegovim riječima policija, odnosno dvije policijske ophodnje u civilu, i sinoć je u dva navrata oko 21 i 22 sata bila u 'Rovinjskom suncu' na poziv dviju novinarki dnevnih listova kojima su se obratile štićenice zbog navodna straha od zaključanih vrata.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

'Vrata su uistinu bila zatvorena, a to je, prema tvrdnjama dviju
štićenica s kojima su naši djelatnici razgovarali, uobičajena pojava. Drugih saznanja koja bi upućivala na bilo kakve probleme u Domu nije bilo', naglasio je Mehun, pozvavši medije na nepristranost u izvješćivanju o slučaju.

'Dok ne budu poznati rezultati nadzora koje obavlja Državni ured za socijalnu skrb te izvid o nadzoru poslovanja od Porezne uprave, nepotrebno je donositi ikakve sudove o tome što se događalo iza zidova tog doma', zaključio je glasnogovornik MUP-a Mehun.

Slučaj 'Rovinjskog sunca' ovih je dana u javnost dospio nakon optužbe anonimne štićenice Doma, u kojem trenutačno boravi osmero majki i 14 djece, o gladi i nečistoći u toj ustanovi, te zlostavljanju i vrijeđanju štićenika koje provodi predsjednica Upravnog vijeća Doma Nevenka Mesić.

Kroz taj dom je u proteklih osam godina prošlo više od 3000 žena i djece žrtava obiteljskog nasilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene