Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Rovinjsko sunce' pod nadzorom Ministarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik ministra zdravstva i socijalne skrbi Dragutin Keserica rekao je kako rovinjskom Domu za zlostavljanu djecu i odrasle 'Rovinjskom suncu' još nije zabranjen rad, ali da Ministarstvo utvrđuje uvjete rada i udovoljavanja standarda u domu, nakon čega će donijeti daljnje zakonske mjere.

Keserica je opovrgnuo izjavu vršiteljice dužnosti ravnateljice 'Rovinjskog sunca' Blanke Špec koja je izjavila da je Ministarstvo odbilo izdati rješenje za daljnji rad što, prema njezinim riječima, znači zatvaranje Doma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 'Rovinjskom suncu' ipak nepravilnosti Slika nije dostupna Policija se uključila u nadzor 'Rovinjskog sunca'

'Rješenje o zabrani rada još nije doneseno, ali se u tom domu obavljaju redovite mjere nadzora i provjere', rekao je Keserica. 

Potvrdio je kako novog nadzora u Domu vjerojatno neće biti prije iduće godine, a kakve god bile mjere, 20 korisnika toga doma, majki i djece, bit će pod skrbi, ističe Keserica.

Velike nepravilnosti u toj ustanovi utvrdila je inspekcija
Ministarstva u početku godine, nakon čega je smijenjena predsjednica Upravnog vijeća Doma Nevenka Mesić. 

Protiv nje je pokrenuta istraga pod sumnjom da je od 1. siječnja 2003. do 31. prosinca 2006. 'Rovinjsko sunce' oštetila za najmanje 525 tisuća kuna.

Nova je Uprava poslije prenamijenila neke prostorije u domu, a povjerenstvo Ministarstva utvrdilo je kako nisu ispunjeni svi uvjeti za rad, doznaje se u Ministarstvu.

'Daljnji potezi Ministarstva ovise isključivo o rezultatima utvrđenog stanja u ustanovi i nikako neće štetiti korisnicima', istaknuo je Keserica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene