Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska akcija u Zagrebu

Blaž Petrović: Pretres je apsurdan, ne znam zašto to rade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Zagreba policija je provela akciju u kojoj se pretražuju stanovi i poslovni prostori u potrazi za dokazima vezanim uz gospodarski kriminal, doznaje se u Ravnateljstvu policije.

'Akcija, odnosno pretrage su u tijeku i za sada nitko nije uhićen. Riječ je o akciji koja je ograničena na područje Zagreba i vezana je uz gospodarski kriminalitet, no ne uz nezakonitu prodaju gradskih stanova, kao što su već objavili neki mediji', kazao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. Objasnio je da je riječ o fazi prikupljanja podataka, no o pojedinostima akcije, njezinim ciljevima i mogućim sumnjivcima nije želio ništa reći, kao niti je li u akciju uključen i USKOK u kojemu također ništa ne žele otkriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred istražnim sucem Blaž Petrović ponudio 2 milijuna kuna jamčevine Slika nije dostupna Optužen za gospodarski kriminal U Bosni i Hercegovini uhićen Blaž Petrović

Akcija slična akciji Šok

Osim potvrde da se u akciji pretražuje više stanova i poslovnih prostora ni glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba nije željela ništa reći. Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić također nije želio ništa komentirati, a bez odgovora je ostao i upit koliko je naloga za pretrage sud odobrio policiji. Od izvora bliskog policiji koji nije želio biti imenovan doznaje se da je riječ o preventivno-represivnoj akciji sličnoj onoj koja je pod nazivom 'Šok' provedena u prosincu prošle godine. Isti izvor potvrdio je pisanje internetskih portala da su u sklopu akcije danas pretraženi prostori u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Blaža Petrovića koji je do sada imao više sudskih sporova. On je, među ostalim, bio optužen s Nikicom Jelavićem i Zoranom Pripuzom na suđenju tzv. 'maloj mafiji' zbog višemilijunskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata. Petrović je na suđenju oslobođen optužbi.

Petrović: Ne znam zašto to rade

U ekskluzivnoj izjavi za Novu TV Blaž Petrović je policijski pretres nazvao apsurdnim rekavši da su izabrali pogrešan cilj. 'Zašto to rade ne znam i ne bih iznosio svoje pretpostavke. Mogu reći da to rade potpuno neutemeljeno što će vrlo brzo biti raščišćeno. Ostaje iza svega toga gorak okus pogrešnih ciljeva za ove predizborne ekspertize. To je apsurd. Za svaku moju krivnju ja ću odležati dvostruku kaznu', izjavio je Petrović. Prema pisanju nekih internetskih portala, akciju provode zagrebačka krim policija i novoosnovani Nacionalni policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene